Kaszanka grillowana w papilotach
  • 35 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kaszanka - 400 gramów
  • Przyprawa do grilla Knorr - 1 łyżka
  • Ketchup Hellmann's Pikantny - 150 gramów
  • jabłko - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbki czosnku - 4 sztuki
  • śliwki suszone wędzone - 50 gramów
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Z kaszanki zdejmij skórę. Kaszankę pomieszaj z posiekanym czosnkiem, majerankiem, pokrojonym w kostkę jabłkiem, kawałkami śliwki, podsmażoną i pokrojoną w pół-plasterki cebulką. Całość dopraw Przyprawą do grilla Knorr i odrobiona ketchupem Hellmann's .
  2. Kaszankę zawiń w pergamin na następnie zawiń w folię aluminiową . Tak przygotowaną kaszankę grilluj na średnio rozgrzanym grillu pod przykryciem około 30 minut.