Kaszanka grillowana w papilotach

72


Łatwe


35 min.


4 os.

Składniki
kaszanka400 gramów
Przyprawa do grilla Knorr1 łyżka
Ketchup Hellmann's Pikantny150 gramów
jabłko1 sztuka
cebula1 sztuka
ząbki czosnku4 sztuki
śliwki suszone wędzone50 gramów
majeranek2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Z kaszanki zdejmij skórę. Kaszankę pomieszaj z posiekanym czosnkiem, majerankiem, pokrojonym w kostkę jabłkiem, kawałkami śliwki, podsmażoną i pokrojoną w pół-plasterki cebulką. Całość dopraw Przyprawą do grilla Knorr i odrobiona ketchupem Hellmann's.
Krok 2
Kaszankę zawiń w pergamin na następnie zawiń w folię aluminiową. Tak przygotowaną kaszankę grilluj na średnio rozgrzanym grillu pod przykryciem około 30 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl