Kaszanka z cebulką i jajkiem

5


Łatwe


15 min.


2 os.

Składniki
kaszanka wiejska300 gramów
jajka2 sztuki
cebula biała nieduża 2 sztuki
masło klarowane1 łyżeczka
Delikat przyprawa w  płynie Knorr1 łyżeczka
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr1 łyżeczka
Przygotowanie
Krok 1
Kaszankę obierz z flaka i pokrój na grube plastry. Cebule obierz, pokrój w ćwierć plasterki.
Krok 2
Na patelni rozgrzej masło, zeszklij cebulę. Skrop ją przyprawą Delikat, dodas sos sałatkowy, przykryj patelnię i duś na małym ogniu aż zmięknie a następnie przełóż na talerzyk.
Krok 3
Na tę samą rozgrzaną patelnię połóż kawałki kaszanki i podsmaż je aż się zrumienią, dodać cebulkę. Na wierzch wybij jajka i poczekaj aż się zetną. Podawaj z pieczywem i pomidorami.
Autor: Izabella KulińskaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl