|
Składniki | ||
kaszanka wiejska | 300 gramów | |
jajka | 2 sztuki | |
cebula biała nieduża | 2 sztuki | |
masło klarowane | 1 łyżeczka | |
Delikat przyprawa w płynie Knorr | 1 łyżeczka | |
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr | 1 łyżeczka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kaszankę obierz z flaka i pokrój na grube plastry. Cebule obierz, pokrój w ćwierć plasterki. |
Krok 2 |
Na patelni rozgrzej masło, zeszklij cebulę. Skrop ją przyprawą Delikat, dodas sos sałatkowy, przykryj patelnię i duś na małym ogniu aż zmięknie a następnie przełóż na talerzyk. |
Krok 3 |
Na tę samą rozgrzaną patelnię połóż kawałki kaszanki i podsmaż je aż się zrumienią, dodać cebulkę. Na wierzch wybij jajka i poczekaj aż się zetną. Podawaj z pieczywem i pomidorami. |
Autor: Izabella Kulińska |