| |||||||||
| Składniki | ||
| kaszanka wiejska | 300 gramów | |
| jajka | 2 sztuki | |
| cebula biała nieduża | 2 sztuki | |
| masło klarowane | 1 łyżeczka | |
| Delikat przyprawa w płynie Knorr | 1 łyżeczka | |
| Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr | 1 łyżeczka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kaszankę obierz z flaka i pokrój na grube plastry. Cebule obierz, pokrój w ćwierć plasterki. |
| Krok 2 |
| Na patelni rozgrzej masło, zeszklij cebulę. Skrop ją przyprawą Delikat, dodas sos sałatkowy, przykryj patelnię i duś na małym ogniu aż zmięknie a następnie przełóż na talerzyk. |
| Krok 3 |
| Na tę samą rozgrzaną patelnię połóż kawałki kaszanki i podsmaż je aż się zrumienią, dodać cebulkę. Na wierzch wybij jajka i poczekaj aż się zetną. Podawaj z pieczywem i pomidorami. |
| Autor: Izabella Kulińska |