Kaszanka z cebulką i jajkiem
  • 15 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kaszanka wiejska - 300 gramów
  • jajka - 2 sztuki
  • cebula biała nieduża - 2 sztuki
  • masło klarowane - 1 łyżeczka
  • Delikat przyprawa w  płynie Knorr - 1 łyżeczka
  • Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. Kaszankę obierz z flaka i pokrój na grube plastry. Cebule obierz, pokrój w ćwierć plasterki.
  2. Na patelni rozgrzej masło, zeszklij cebulę. Skrop ją przyprawą Delikat, dodas sos sałatkowy, przykryj patelnię i duś na małym ogniu aż zmięknie a następnie przełóż na talerzyk.
  3. Na tę samą rozgrzaną patelnię połóż kawałki kaszanki i podsmaż je aż się zrumienią, dodać cebulkę. Na wierzch wybij jajka i poczekaj aż się zetną. Podawaj z pieczywem i pomidorami.