Przygotowanie |
Krok 1 |
Cebulę drobno pokrój, pieczarki w plastry, a bakłażana w około 2 cm kostkę. Posiekaj natkę pietruszki i pokrusz ser feta. |
Krok 2 |
Bakłażany delikatnie natrzyj oliwą, a następnie oprósz harissą i wstaw na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 200°C. Po 10 minutach dodaj połówki pomidorków koktajlowych. Całość piecz kolejne 10 minut. |
Krok 3 |
W garnku na rozgrzanej oliwie podsmaż cebulę i grzyby, dodaj kaszę, a następnie zalej ją 400 ml wody. Całość gotuj pod przykryciem około 20 minut, mieszając co jakiś czas. |
Krok 4 |
Następnie dodaj Fix Knorr połączony ze śmietaną i dokładnie wymieszaj. Kaszotto powinno mieć płynną strukturę - jeśli jest za suche, dodaj kilka łyżek wody, jeśli zbyt rozwodnione, pogotuj kilka minut do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji. Kaszotto wyłóż na talerz. Na wierzchu umieść upieczone bakłażany z pomidorami, całość posyp natką pietruszki i pokruszonym serem feta. |