Kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli
  • 50 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • Kaszotto grzybowe Knorr - 1 opakowanie
  • cebula - 10 sztuk
  • oliwa - 40 mililitrów
  • boczek wędzony - 100 gramów
  • pieczarki - 200 gramów
  • śmietana 18% - 18 mililitrów
  • sól - 2 szczypty
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • Tymianek z Polski Knorr - 0.5 łyżeczek
  • ser wędzony - 80 gramów
  • natka pietruszki - 20 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę obierz. Zetnij lekko górę i gotuj w osolonej wodzie około 15 minut. Wystudź i wyjmij łyżeczką środkowe warstwy cebuli, tak aby powstały foremki.
  2. W garnku przesmaż na oliwie pokrojony boczek i pieczarki pokrojone w pół plastry. Przypraw pieprzem, solą i tymiankiem. Dodaj saszetkę Kaszotto Grzybowe i zalej ok. 250 ml wody i gotuj ok. 15 minut.
  3. Na koniec dodaj śmietanę i wystudź. Do zimnego farszu dodaj tarty ser wędzony i posiekaną natkę.
  4. Wymieszaj i napełnij cebule. Zapiekaj 20 minut w temperaturze 160 stopni.