Kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli

6


Łatwe


50 min.


4 os.

Składniki
Kaszotto grzybowe Knorr1 opakowanie
cebula10 sztuk
oliwa40 mililitrów
boczek wędzony100 gramów
pieczarki200 gramów
śmietana 18%18 mililitrów
sól2 szczypty
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
Tymianek z Polski Knorr0.5 łyżeczek
ser wędzony80 gramów
natka pietruszki20 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę obierz. Zetnij lekko górę i gotuj w osolonej wodzie około 15 minut. Wystudź i wyjmij łyżeczką środkowe warstwy cebuli, tak aby powstały foremki.
Krok 2
W garnku przesmaż na oliwie pokrojony boczek i pieczarki pokrojone w pół plastry. Przypraw pieprzem, solą i tymiankiem. Dodaj saszetkę Kaszotto Grzybowe i zalej ok. 250 ml wody i gotuj ok. 15 minut.
Krok 3
Na koniec dodaj śmietanę i wystudź. Do zimnego farszu dodaj tarty ser wędzony i posiekaną natkę.
Krok 4
Wymieszaj i napełnij cebule. Zapiekaj 20 minut w temperaturze 160 stopni.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl