|
Składniki | ||
oliwa | 3 łyżki | |
cebula | 1 sztuka | |
pieczarki | 200 gramów | |
śmietana 18% | 100 mililitrów | |
Kaszotto grzybowe Knorr | 1 opakowanie | |
sól | 1 szczypta | |
pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
suszony rozmaryn | 0.5 łyżeczek | |
pieczarki duże | 10 sztuk | |
parmezan | 80 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
W garnku przesmaż na oliwie cebulę i pieczarki pokrojone w pół plastry. Przypraw pieprzem, solą i rozmarynem. Dodaj saszetkę Kaszotto Grzybowe i zalej ok. 250 ml wody i gotuj ok. 15 minut. |
Krok 2 |
Gdy kaszotto będzie gotowe dodaj śmietanę. |
Krok 3 |
Z pieczarek usuń ogonki i oczyść je. Wypełnij je przygotowanym farszem i posyp tartym parmezanem. Zapiekaj ok 15-20 minut w piekarniku w 180 stopniach. |
Autor: przepisy.pl |