| |||||||||
| Składniki | ||
| oliwa | 3 łyżki | |
| cebula | 1 sztuka | |
| pieczarki | 200 gramów | |
| śmietana 18% | 100 mililitrów | |
| Kaszotto grzybowe Knorr | 1 opakowanie | |
| sól | 1 szczypta | |
| pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
| suszony rozmaryn | 0.5 łyżeczek | |
| pieczarki duże | 10 sztuk | |
| parmezan | 80 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| W garnku przesmaż na oliwie cebulę i pieczarki pokrojone w pół plastry. Przypraw pieprzem, solą i rozmarynem. Dodaj saszetkę Kaszotto Grzybowe i zalej ok. 250 ml wody i gotuj ok. 15 minut. |
| Krok 2 |
| Gdy kaszotto będzie gotowe dodaj śmietanę. |
| Krok 3 |
| Z pieczarek usuń ogonki i oczyść je. Wypełnij je przygotowanym farszem i posyp tartym parmezanem. Zapiekaj ok 15-20 minut w piekarniku w 180 stopniach. |
| Autor: przepisy.pl |