Kaszotto grzybowe zapiekane w pieczarkach

10


Łatwe


35 min.


4 os.

Składniki
oliwa3 łyżki
cebula1 sztuka
pieczarki200 gramów
śmietana 18%100 mililitrów
Kaszotto grzybowe Knorr1 opakowanie
sól1 szczypta
pieprz czarny mielony1 szczypta
suszony rozmaryn0.5 łyżeczek
pieczarki duże 10 sztuk
parmezan80 gramów
Przygotowanie
Krok 1
W garnku przesmaż na oliwie cebulę i pieczarki pokrojone w pół plastry. Przypraw pieprzem, solą i rozmarynem. Dodaj saszetkę Kaszotto Grzybowe i zalej ok. 250 ml wody i gotuj ok. 15 minut.
Krok 2
Gdy kaszotto będzie gotowe dodaj śmietanę.
Krok 3
Z pieczarek usuń ogonki i oczyść je. Wypełnij je przygotowanym farszem i posyp tartym parmezanem. Zapiekaj ok 15-20 minut w piekarniku w 180 stopniach.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl