Kaszotto grzybowe zapiekane w pieczarkach
  • 35 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • oliwa - 3 łyżki
  • cebula - 1 sztuka
  • pieczarki - 200 gramów
  • śmietana 18% - 100 mililitrów
  • Kaszotto grzybowe Knorr - 1 opakowanie
  • sól - 1 szczypta
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • Rozmaryn z Maroko Knorr - 0.5 łyżeczek
  • pieczarki duże - 10 sztuk
  • parmezan - 80 gramów

Sposób przygotowania:

  1. W garnku przesmaż na oliwie cebulę i pieczarki pokrojone w pół plastry. Przypraw pieprzem, solą i rozmarynem. Dodaj saszetkę Kaszotto Grzybowe i zalej ok. 250 ml wody i gotuj ok. 15 minut.
  2. Gdy kaszotto będzie gotowe dodaj śmietanę.
  3. Z pieczarek usuń ogonki i oczyść je. Wypełnij je przygotowanym farszem i posyp tartym parmezanem. Zapiekaj ok 15-20 minut w piekarniku w 180 stopniach.