| |||||||||
| Składniki | ||
| oliwa | 3 łyżki | |
| cebula | 0.5 sztuk | |
| marchew | 1 sztuka | |
| cukinia | 1 sztuka | |
| czerwona soczewica | 200 gramów | |
| fasolka szparagowa | 80 gramów | |
| groszek zielony | 50 gramów | |
| jogurt naturalny | 100 mililitrów | |
| sól | 1 szczypta | |
| świeże chilli | 0.25 sztuk | |
| świeża kolendra | 0.5 pęczków |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| W garnku przesmaż na oleju cebulę, połowe chili, marchew i cukinią pokrojoną w kostkę. |
| Krok 2 |
| Następnie dodaj saszetkę Kaszotto Orientalne i zalej ok. 250 ml wody i gotuj ok. 15 minut. |
| Krok 3 |
| Pod koniec gotowania dodaj fasolkę szparagową, groszek oraz jogurt i wymieszaj. Podawaj, posypane świeżą kolendrą i pozostałą chili. |
| Autor: przepisy.pl |