Kaszotto orientalne zapiekane w liściach cykorii
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • cykoria - 4 sztuki
  • Bataty - 200 gramów
  • zielony groszek - 100 gramów
  • rodzynki - 100 gramów
  • papryczka chilli - 1 sztuka
  • Kaszotto orientalne Knorr - 1 opakowanie
  • cebula - 1 sztuka
  • olej rzepakowy do smażenia - 50 gramów
  • natka kolendry - 1 pęczek
  • ser parmezan tarty - 2 łyżki
  • bułka tarta typu panko - 2 łyżki
  • mleko kokosowe - 100 gramów
  • mango - 100 gramów
  • świeży imbir - 2 cm kawałek - 1 sztuka
  • Majonez Hellmann's Babuni - 100 gramów
  • limonka - 1 sztuka
  • Curry Knorr - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę, chili i bataty obierz, pokrój w kosteczkę, cykorie umyj i rozdziel zachowując tylko duże liście, resztę drobniutko pokrój. Posiekaj natkę kolendry, zetrzyj ser na tarce. Obierz mango i pokrój na mniejsze części, imbir obierz i posiekaj drobno, wyciśnij sok z limonki, pomieszaj ser parmezan z bułką panko i przełóż do miseczki.
  2. W kielichu miksera połącz mango, imbir, sok z limonki, mleko kokosowe, majonez, przyprawę Curry Knorr i chili. Powstały dip dopraw odrobiną natki kolendry i przełóż do miseczki.
  3. W garnku na rozgrzanym oleju podsmaż cebulę i bataty, dodaj opakowanie kaszy pełnej smaku Knorr Orientalne, całość zalej 300ml wody i gotuj powoli pod przykryciem około 15 minut, aż kasza zrobi się miękka i wchłonie cały płyn.
  4. Dodaj wtedy zielony groszek, posiekane rodzynki, posiekaną cykorie i pozostałą natkę kolendry, całość dokładnie wymieszaj.
  5. Farsz nałóż do poszczególnych liści cykorii, posyp z wierzchu serem z bułka tartą. Piecz w piekarniku w temperaturze 190*C przez co najmniej 10 minut. Upieczone cukinie ułoż na okrągłym talerzu i podawaj z dipem curry.