Kaszotto orientalne zapiekane w liściach cykorii

1


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
cykoria4 sztuki
Bataty200 gramów
zielony groszek100 gramów
rodzynki100 gramów
papryczka chilli1 sztuka
Kaszotto orientalne Knorr1 opakowanie
cebula1 sztuka
olej rzepakowy do smażenia50 gramów
natka kolendry1 pęczek
ser parmezan tarty2 łyżki
bułka tarta typu panko 2 łyżki
mleko kokosowe100 gramów
mango100 gramów
świeży imbir - 2 cm kawałek1 sztuka
Majonez Hellmann's Babuni100 gramów
limonka1 sztuka
Curry Knorr1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę, chili i bataty obierz, pokrój w kosteczkę, cykorie umyj i rozdziel zachowując tylko duże liście, resztę drobniutko pokrój. Posiekaj natkę kolendry, zetrzyj ser na tarce. Obierz mango i pokrój na mniejsze części, imbir obierz i posiekaj drobno, wyciśnij sok z limonki, pomieszaj ser parmezan z bułką panko i przełóż do miseczki.
Krok 2
W kielichu miksera połącz mango, imbir, sok z limonki, mleko kokosowe, majonez, przyprawę Curry Knorr i chili. Powstały dip dopraw odrobiną natki kolendry i przełóż do miseczki.
Krok 3
W garnku na rozgrzanym oleju podsmaż cebulę i bataty, dodaj opakowanie kaszy pełnej smaku Knorr Orientalne, całość zalej 300ml wody i gotuj powoli pod przykryciem około 15 minut, aż kasza zrobi się miękka i wchłonie cały płyn.
Krok 4
Dodaj wtedy zielony groszek, posiekane rodzynki, posiekaną cykorie i pozostałą natkę kolendry, całość dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Farsz nałóż do poszczególnych liści cykorii, posyp z wierzchu serem z bułka tartą. Piecz w piekarniku w temperaturze 190*C przez co najmniej 10 minut. Upieczone cukinie ułoż na okrągłym talerzu i podawaj z dipem curry.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl