| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Cebulę, chili i bataty obierz, pokrój w kosteczkę, cykorie umyj i rozdziel zachowując tylko duże liście, resztę drobniutko pokrój. Posiekaj natkę kolendry, zetrzyj ser na tarce. Obierz mango i pokrój na mniejsze części, imbir obierz i posiekaj drobno, wyciśnij sok z limonki, pomieszaj ser parmezan z bułką panko i przełóż do miseczki. |
| Krok 2 |
| W kielichu miksera połącz mango, imbir, sok z limonki, mleko kokosowe, majonez, przyprawę Curry Knorr i chili. Powstały dip dopraw odrobiną natki kolendry i przełóż do miseczki. |
| Krok 3 |
| W garnku na rozgrzanym oleju podsmaż cebulę i bataty, dodaj opakowanie kaszy pełnej smaku Knorr Orientalne, całość zalej 300ml wody i gotuj powoli pod przykryciem około 15 minut, aż kasza zrobi się miękka i wchłonie cały płyn. |
| Krok 4 |
| Dodaj wtedy zielony groszek, posiekane rodzynki, posiekaną cykorie i pozostałą natkę kolendry, całość dokładnie wymieszaj. |
| Krok 5 |
| Farsz nałóż do poszczególnych liści cykorii, posyp z wierzchu serem z bułka tartą. Piecz w piekarniku w temperaturze 190*C przez co najmniej 10 minut. Upieczone cukinie ułoż na okrągłym talerzu i podawaj z dipem curry. |