Kaszotto z cukinią i mięsem mielonym

5


Łatwe


60 min.


8 os.

Składniki
kasza jęczmienna pęczak50 gramów
mięso mielone drobiowe500 gramów
Kaszotto orientalne Knorr1 opakowanie
cebula4 sztuki
Przyprawa do mięs Knorr2 łyżeczki
pieczarki500 gramów
cukinia3 sztuki
Papryka czerwona3 sztuki
mielona słodka papryka2 łyżeczki
fasola czerwona w puszce1 puszka
kukurydza konserwowa1 puszka
koncentrat pomidorowy słoiczek mały1 słoik
pieprz czarny mielony1 łyżeczka
sól3 łyżeczki
oliwa z oliwek1 łyżka
czosnek ząbki 5 sztuk
Przygotowanie
Krok 1
Kaszotto z kaszą ugotuj. Pieczarki oraz cebulę pokrój w kostkę. Podsmaż na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek. Dopraw solą oraz pieprzem. Cukinię umyj, wydrąż nasiona, pokrój w drobną kostkę, posól, podduś w garnku z dodatkiem soli do momentu, aż będzie miękka. Warzywa oraz kaszę przełóż do osobnego garnka.
Krok 2
Mięso mielone posyp przyprawą do mięs, wyciśnij ząbki czosnku, wymieszaj. Podsmaż. Paprykę pokrój w drobną kostkę i wraz z usmażonym mięsem dodaj do garnka z warzywami oraz kaszą.
Krok 3
Do garnka dodaj koncentrat pomidorowy, paprykę słodką, dolej odrobinę wody i duś pod przykryciem około 15 minut, co jakiś czas mieszaj, jeśli zacznie przywierać dolej ponownie odrobinę wody.
Krok 4
Fasolę i kukurydzę odcedź i opłukaj wodą. Dodaj do garnka, dokładnie wymieszaj. Gotuj przez około 10 minut, danie jest gotowe do podania.
Autor: Dominika MiecznikowskaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl