Kaszotto z cukinią i mięsem mielonym
  • 60 minut
  • 8 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • kasza jęczmienna pęczak - 50 gramów
  • mięso mielone drobiowe - 500 gramów
  • Kaszotto orientalne Knorr - 1 opakowanie
  • cebula - 4 sztuki
  • Przyprawa do mięs Knorr - 2 łyżeczki
  • pieczarki - 500 gramów
  • cukinia - 3 sztuki
  • Papryka czerwona - 3 sztuki
  • Papryka słodka z Hiszpanii Knorr - 2 łyżeczki
  • fasola czerwona w puszce - 1 puszka
  • kukurydza konserwowa - 1 puszka
  • koncentrat pomidorowy słoiczek mały - 1 słoik
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 łyżeczka
  • sól - 3 łyżeczki
  • oliwa z oliwek - 1 łyżka
  • czosnek ząbki - 5 sztuk

Sposób przygotowania:

  1. Kaszotto z kaszą ugotuj. Pieczarki oraz cebulę pokrój w kostkę. Podsmaż na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek. Dopraw solą oraz pieprzem. Cukinię umyj, wydrąż nasiona, pokrój w drobną kostkę, posól, podduś w garnku z dodatkiem soli do momentu, aż będzie miękka. Warzywa oraz kaszę przełóż do osobnego garnka.
  2. Mięso mielone posyp przyprawą do mięs, wyciśnij ząbki czosnku, wymieszaj. Podsmaż. Paprykę pokrój w drobną kostkę i wraz z usmażonym mięsem dodaj do garnka z warzywami oraz kaszą.
  3. Do garnka dodaj koncentrat pomidorowy, paprykę słodką, dolej odrobinę wody i duś pod przykryciem około 15 minut, co jakiś czas mieszaj, jeśli zacznie przywierać dolej ponownie odrobinę wody.
  4. Fasolę i kukurydzę odcedź i opłukaj wodą. Dodaj do garnka, dokładnie wymieszaj. Gotuj przez około 10 minut, danie jest gotowe do podania.