Kaszotto z dynią i ciecierzycą
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • dynia - 800 gramów
  • oliwa z oliwek - 2 łyżki
  • Kaszotto orientalne Knorr - 1 opakowanie
  • cebula - 1 sztuka
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • Mieszanka ziół i przypraw Curry Knorr - 1 szczypta
  • Papryka słodka z Hiszpanii Knorr - 1 szczypta
  • ciecierzyca z puszki - 400 gramów
  • woda-wrzątek - 350 mililitrów
  • sól - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć do zrumienienia pokrojoną w kostkę dynię i cebulę. Doprawić.
  2. Wsypać opakowanie Kaszotto Orientalne, wlać wrzątek i wymieszać.
  3. Gotować wg instrukcji na opakowaniu. 2 minuty przed końcem gotowania dodać ciecierzycę i całość wymieszać.