Kaszotto z dynią i ciecierzycą

0


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
dynia800 gramów
oliwa z oliwek2 łyżki
Kaszotto orientalne Knorr1 opakowanie
cebula1 sztuka
pieprz czarny mielony1 szczypta
Mieszanka ziół i przypraw Curry Knorr1 szczypta
mielona słodka papryka1 szczypta
ciecierzyca z puszki400 gramów
woda-wrzątek350 mililitrów
sól1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć do zrumienienia pokrojoną w kostkę dynię i cebulę. Doprawić.
Krok 2
Wsypać opakowanie Kaszotto Orientalne, wlać wrzątek i wymieszać.
Krok 3
Gotować wg instrukcji na opakowaniu. 2 minuty przed końcem gotowania dodać ciecierzycę i całość wymieszać.
Autor: Karolina BrodnickaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl