|
Składniki | ||
dynia | 800 gramów | |
oliwa z oliwek | 2 łyżki | |
Kaszotto orientalne Knorr | 1 opakowanie | |
cebula | 1 sztuka | |
pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
Mieszanka ziół i przypraw Curry Knorr | 1 szczypta | |
mielona słodka papryka | 1 szczypta | |
ciecierzyca z puszki | 400 gramów | |
woda-wrzątek | 350 mililitrów | |
sól | 1 szczypta |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć do zrumienienia pokrojoną w kostkę dynię i cebulę. Doprawić. |
Krok 2 |
Wsypać opakowanie Kaszotto Orientalne, wlać wrzątek i wymieszać. |
Krok 3 |
Gotować wg instrukcji na opakowaniu. 2 minuty przed końcem gotowania dodać ciecierzycę i całość wymieszać. |
Autor: Karolina Brodnicka |