| |||||||||
| Składniki | ||
| dynia | 800 gramów | |
| oliwa z oliwek | 2 łyżki | |
| Kaszotto orientalne Knorr | 1 opakowanie | |
| cebula | 1 sztuka | |
| pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
| Mieszanka ziół i przypraw Curry Knorr | 1 szczypta | |
| mielona słodka papryka | 1 szczypta | |
| ciecierzyca z puszki | 400 gramów | |
| woda-wrzątek | 350 mililitrów | |
| sól | 1 szczypta |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Na rozgrzanej oliwie podsmażyć do zrumienienia pokrojoną w kostkę dynię i cebulę. Doprawić. |
| Krok 2 |
| Wsypać opakowanie Kaszotto Orientalne, wlać wrzątek i wymieszać. |
| Krok 3 |
| Gotować wg instrukcji na opakowaniu. 2 minuty przed końcem gotowania dodać ciecierzycę i całość wymieszać. |
| Autor: Karolina Brodnicka |