Przygotowanie |
Krok 1 |
Pierś z indyka pokrój w niedużą kostkę, kapustę pokrój w paski, pora w krążki a cebulę w drobną kostkę. Ser zetrzyj na tarce. Selera obierz z włókien, pokrój na małe kawałki pod skosem i sparz krótko we wrzącej wodzie. |
Krok 2 |
Na patelni rozgrzej Ramę i zeszklij cebulę, dodaj pora i wymieszaj. Następnie dodaj pokrojone w kostkę mięso i smaż razem 3 minuty mieszając co chwila.
|
Krok 3 |
Na patelnię wsyp kaszę, wymieszaj z jej zawartością, smaż 3 minuty. Następnie wlej 400 ml wody i zagotuj, dodaj kostkę Knorr, patelnię przykryj, zmniejsz ogień i gotuj przez 15 minut. |
Krok 4 |
Po tym czasie naczynie odkryj, dodaj kapustę oraz sparzone kawałki selera – gotuj jeszcze 3-4 min. Po tym czasie naczynie odkryj, dodaj kapustę oraz sparzone kawałki selera – gotuj jeszcze 3-4 minuty.nuty. |
Krok 5 |
Na koniec dodaj starty ser i wymieszaj. Gotowe danie wyłóż na talerze i podawaj, np. z grzankami lub jako dodatek do dań mięsnych lub ryb. |