Kaszotto z indykiem

18


Łatwe


35 min.


4 os.

Składniki
kasza pęczak 200 gramów
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny30 mililitrów
Rosół z kury Knorr1 sztuka
pierś z indyka150 gramów
kapusta młoda200 gramów
por0.25 sztuk
seler naciowy1 sztuka
cebula1 sztuka
parmezan lub inny twardy ser20 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Pierś z indyka pokrój w niedużą kostkę, kapustę pokrój w paski, pora w krążki a cebulę w drobną kostkę. Ser zetrzyj na tarce. Selera obierz z włókien, pokrój na małe kawałki pod skosem i sparz krótko we wrzącej wodzie.
Krok 2
Na patelni rozgrzej Ramę i zeszklij cebulę, dodaj pora i wymieszaj. Następnie dodaj pokrojone w kostkę mięso i smaż razem 3 minuty mieszając co chwila.
Krok 3
Na patelnię wsyp kaszę, wymieszaj z jej zawartością, smaż 3 minuty. Następnie wlej 400 ml wody i zagotuj, dodaj kostkę Knorr, patelnię przykryj, zmniejsz ogień i gotuj przez 15 minut.
Krok 4
Po tym czasie naczynie odkryj, dodaj kapustę oraz sparzone kawałki selera – gotuj jeszcze 3-4 min. Po tym czasie naczynie odkryj, dodaj kapustę oraz sparzone kawałki selera – gotuj jeszcze 3-4 minuty.nuty.
Krok 5
Na koniec dodaj starty ser i wymieszaj. Gotowe danie wyłóż na talerze i podawaj, np. z grzankami lub jako dodatek do dań mięsnych lub ryb.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl