Kaszowiec

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2 sztuki

1 szklanka

1 opakowanie

3 łyżki

2 łyżki

60 dekagramów

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 łyżeczka

krem:

1 litr

10 łyżek

0.75 opakowania

0.75 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka utrzeć ze szklanką cukru.

Krok 2

Rozpuścić w rondelku 2 łyżki miodu razem z kostką Kasi.

Krok 3

Po wystudzeniu wymieszać z pozostałymi składnikami.

Krok 4

Wyrobić ciasto i podzielić na 3 równe części.

Krok 5

Jedną część zagnieść z 1 łyżeczką kakao.

Krok 6

Każdą część rozprowadzić palcami na blaszce (można rozwałkować) i piec każdą część osobno w nagrzanym piekarniku do 180 stopni ok. 10 min.

Krok 7

Krem: Na mleku ugotować kaszę.

Krok 8

Ostudzić i po łyżce dodawać do utartej Kasi z cukrem pudrem.

Krok 9

Tym kremem przełożyć 3 placki.

Krok 10

Ciemny placek w środku.

Krok 11

Ciasto przycisnąć deseczką.

Krok 12

Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem, a najlepiej polać rozpuszczoną czekoladą.

Krok 13

Ciasto najlepsze jest na drugi dzień.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
6 osób ogląda przepis:
Ciasto Stefanka
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

trudne

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej