| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Jajka utrzeć ze szklanką cukru. |
| Krok 2 |
| Rozpuścić w rondelku 2 łyżki miodu razem z kostką Kasi. |
| Krok 3 |
| Po wystudzeniu wymieszać z pozostałymi składnikami. |
| Krok 4 |
| Wyrobić ciasto i podzielić na 3 równe części. |
| Krok 5 |
| Jedną część zagnieść z 1 łyżeczką kakao. |
| Krok 6 |
| Każdą część rozprowadzić palcami na blaszce (można rozwałkować) i piec każdą część osobno w nagrzanym piekarniku do 180 stopni ok. 10 min. |
| Krok 7 |
| Krem: Na mleku ugotować kaszę. |
| Krok 8 |
| Ostudzić i po łyżce dodawać do utartej Kasi z cukrem pudrem. |
| Krok 9 |
| Tym kremem przełożyć 3 placki. |
| Krok 10 |
| Ciemny placek w środku. |
| Krok 11 |
| Ciasto przycisnąć deseczką. |
| Krok 12 |
| Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem, a najlepiej polać rozpuszczoną czekoladą. |
| Krok 13 |
| Ciasto najlepsze jest na drugi dzień. |