Przygotowanie |
Krok 1 |
Jajka utrzeć ze szklanką cukru. |
Krok 2 |
Rozpuścić w rondelku 2 łyżki miodu razem z kostką Kasi. |
Krok 3 |
Po wystudzeniu wymieszać z pozostałymi składnikami. |
Krok 4 |
Wyrobić ciasto i podzielić na 3 równe części. |
Krok 5 |
Jedną część zagnieść z 1 łyżeczką kakao. |
Krok 6 |
Każdą część rozprowadzić palcami na blaszce (można rozwałkować) i piec każdą część osobno w nagrzanym piekarniku do 180 stopni ok. 10 min. |
Krok 7 |
Krem: Na mleku ugotować kaszę. |
Krok 8 |
Ostudzić i po łyżce dodawać do utartej Kasi z cukrem pudrem. |
Krok 9 |
Tym kremem przełożyć 3 placki. |
Krok 10 |
Ciemny placek w środku. |
Krok 11 |
Ciasto przycisnąć deseczką. |
Krok 12 |
Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem, a najlepiej polać rozpuszczoną czekoladą. |
Krok 13 |
Ciasto najlepsze jest na drugi dzień. |