Kaszowiec

1


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
jajko2 sztuki
cukier1 szklanka
Kostka do pieczenia Kasia1 opakowanie
śmietana3 łyżki
miód2 łyżki
mąka60 dekagramów
soda oczyszczona1 łyżeczka
cukier waniliowy1 opakowanie
kakao1 łyżeczka
Krem:
mleko1 litr
kasza manna10 łyżek
Kostka do pieczenia Kasia0.75 opakowań
cukier puder0.75 szklanek
Przygotowanie
Krok 1
Jajka utrzeć ze szklanką cukru.
Krok 2
Rozpuścić w rondelku 2 łyżki miodu razem z kostką Kasi.
Krok 3
Po wystudzeniu wymieszać z pozostałymi składnikami.
Krok 4
Wyrobić ciasto i podzielić na 3 równe części.
Krok 5
Jedną część zagnieść z 1 łyżeczką kakao.
Krok 6
Każdą część rozprowadzić palcami na blaszce (można rozwałkować) i piec każdą część osobno w nagrzanym piekarniku do 180 stopni ok. 10 min.
Krok 7
Krem: Na mleku ugotować kaszę.
Krok 8
Ostudzić i po łyżce dodawać do utartej Kasi z cukrem pudrem.
Krok 9
Tym kremem przełożyć 3 placki.
Krok 10
Ciemny placek w środku.
Krok 11
Ciasto przycisnąć deseczką.
Krok 12
Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem, a najlepiej polać rozpuszczoną czekoladą.
Krok 13
Ciasto najlepsze jest na drugi dzień.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl