Przygotowanie |
Krok 1 |
Cebulę i fenkuły pokrój na plasterki, chorizo w kostkę, a papryczkę chilli i czosnek drobno posiekaj. |
Krok 2 |
Rybę pokrój na kawałki i obtocz w mące doprawionej solą i pieprzem, a następnie obsmaż na oliwie. |
Krok 3 |
Rozgrzej oliwę i zeszklij cebulę. Dodaj chorizo i fenkuł, chilli, czosnek i zmielone nasiona fenkułu. Wymieszaj i smaż przez kilka minut. |
Krok 4 |
Dodaj paprykę w proszku, tymianek, ziele angielskie, szafran, liście laurowe i pomidory. Wymieszaj i gotuj do momentu, gdy powstanie gęsty sos. |
Krok 5 |
Wlej teraz bulion i wino, doprowadź do wrzenia. Wrzuć małże i gotuj parę minut pod przykryciem, by się otworzyły. Wyrzuć wszystkie, które się nie otworzą. |
Krok 6 |
Dodaj migdały i wmieszaj. Dołóż obsmażoną rybę i podgrzewaj 2 minuty. Podawaj z ziemniakami, kapustą i cząstkami cytryny. |