Przygotowanie |
Krok 1 |
Przygotuj ciasto: Białka ubij, pod koniec dodaj żółtka i cukier. Wsyp resztę składników na ciasto i wymieszaj. |
Krok 2 |
Wlej na wyłożoną papierem do pieczenia blachę 26x36 cm. Piecz przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. |
Krok 3 |
Zrób masę I: budynie ugotuj na mleku, wystudź. Masło utrzyj stopniowo dodając budynie, rodzynki i cukier. |
Krok 4 |
Wykonaj masę II: żelatynę rozpuść w 0.75 szklanki gorącej wody, wystudź. Kawę rozpuść w zagotowanym mleku, ostudź. Wsyp śmietanę i ubij. Dodaj żelatynę i wymieszaj. |
Krok 5 |
Biszkopt przekrój wzdłuż, nasącz alkoholem. |
Krok 6 |
Na spód wyłóż masę I, potem masę II. Schłodź do stężenia, przykryj biszkoptem, polej polewą. |