Kebab w chlebie tostowym
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pierś z kurczaka - 400 gramów
  • Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr - 1 opakowanie
  • chleb tostowy - 1 opakowanie
  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • jajko - 1 sztuka
  • olej roślinny - 200 mililitrów
  • Majonez Hellmann's Babuni - 3 łyżki
  • jogurt naturalny - 2 łyżki
  • natka pietruszki lub kolendra

Sposób przygotowania:

  1. Pokrojone piersi z kurczaka zamarynuj, obsypując je obficie Fixem Knorr. Mięso usmaż na tłuszczu. Ostudź.
  2. Kromki pieczywa włóż między dwa kawałki pergaminu, a następnie mocno przyciskając, rozwałkuj je na cienkie placki. Krawędzie chleba posmaruj roztrzepanym jajkiem.
  3. Na kromki wyłóż farsz z kurczaka wymieszany z surową pokrojoną w cienkie plasterki cebulą. Kromkę z farszem przykryj drugą kromką. Krawędzie mocno ściśnij.
  4. Powstałe kanapki podsmaż na patelni lub zapiecz w piekarniku.
  5. Przygotuj dip. Wszystkie składniki połącz ze sobą i wymieszaj dokładnie. Tosty podawaj przecięte na pół po skosie z sosem czosnkowym.