Kebab w kajzerce

50


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
mięso wołowe najlepiej z polędwicy lub rostbefu400 gramów
Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr1 opakowanie
czerwona papryka200 gramów
czerwona cebula100 gramów
Majonez Hellmann's Babuni80 mililitrów
Ketchup Hellmann's Pikantny80 mililitrów
średniej wielkości kajzerka8 sztuk
starty ser żółty100 gramów
olej słonecznikowy80 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Dobrej jakości mięso wołowe opłucz pod bieżącą wodą i pokrój w cienkie plastry. Przygotuj marynatę Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr, natrzyj mięso i odstaw na minimum 10 minut, żeby smaki się przegryzły.
Krok 2
Warzywa umyj, pokrój w paski i podsmaż na patelni. Następnie dodaj zamarynowane mięso i usmaż do miękkości, dokładnie łącząc ze sobą wszystkie składniki.
Krok 3
Z kajzerek zetnij górną część, usuń ze środka miąższ i napełnij bułki przygotowanym na patelni mięsno-warzywnym farszem. Domowy kebab w bułce posyp po wierzchu startym na grubych oczkach serem żółtym.
Krok 4
Domowy kebab w bułce kajzerce połóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 190°C. Piecz około 15 minut. Kebab w bułce podawaj z sosem dołączonym do Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl