Kebab w kajzerce
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso wołowe najlepiej z polędwicy lub rostbefu - 400 gramów
  • Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr - 1 opakowanie
  • czerwona papryka - 200 gramów
  • czerwona cebula - 100 gramów
  • Majonez Hellmann's Babuni - 80 mililitrów
  • Ketchup Hellmann's Extra Hot - 80 mililitrów
  • średniej wielkości kajzerka - 8 sztuk
  • starty ser żółty - 100 gramów
  • olej słonecznikowy - 80 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Mięso i warzywa pokrój w cienkie plastry. Przyrządź marynatę z oleju słonecznikowego i Fixu Knorr. Mięso włóż do marynaty na 10 minut.
  2. W tym czasie podsmaż warzywa na oleju. Następnie obsmaż mięso i całość dokładnie wymieszaj.
  3. Z kajzerek zetnij górną część, usuń ze środka białe części bułki i napełnij je przygotowanym farszem. Wierzch posyp tartym serem.
  4. Całość zapiecz w piekarniku, w temperaturze 190°C przez około 15 minut. Podawaj z sosem dołączonym do Fixu Knorr, przygotowanym według przepisu na opakowaniu.