Przygotowanie |
Krok 1 |
Na patelni na rozgrzanej Ramie podsmaż pokrojoną w kosteczkę cebulę, dodaj posiekane chilli, imbir, ketchup Hellmann's, drobno pokrojoną śliwkę i połowę posiekanej natki kolendry. Wszystko razem podsmaż chwilę, aż składniki się połączą – gotuj nie dłużej niż jedną minutę. Powstały farsz odstaw do ostygnięcia. |
Krok 2 |
Mięso mielone z indyka pomieszaj z Przyprawą do grilla Knorr, kminem i pozostałą częścią posiekanej natki kolendry. |
Krok 3 |
Z powstałej masy uformuj owalny kotlet. Naciskając na niego kciukiem prawej ręki pozwól, aby na wysokości 3/4 kciuka mięso obtoczyło palec. Zsuń powoli kotleta z kciuka, a w powstałą dziurę nałóż farsz. Zmocz dłonie i delikatnie obracając w rękach kotlet spraw aby zamknęły się jego krawędzie. Kebab powinien mieć kształt zeppelina i nie być większy niż 7-8 cm. |
Krok 4 |
Mięso grilluj na tackach aluminiowych w średniej temperaturze przez ok. 20 minut, najlepiej pod przykryciem, co jakiś czas obracając je, aby się nie przypaliło. Danie podawaj z sosem Hellmann’s Samba. |