Keks
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 60 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 250 gramów
  • cukier - 250 gramów
  • mąka - 250 gramów
  • mąka ziemniaczana - 50 gramów
  • jajko - 4 sztuki
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • mieszanka keksowa - 100 gramów
  • rodzynki - 100 gramów
  • margaryna Kasia i bułka tarta do formy - 1 unit

Sposób przygotowania:

  1. Białka oddziel od żółtek.
  2. Kasię utrzyj mikserem z cukrem stopniowo dodając żółtka.
  3. Białka ubij na sztywną pianę.
  4. Mąkę wymieszaj z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, dołącz do masy żółtkowej razem z mieszanką keksową i rodzynkami.
  5. Na koniec dodaj ubitą pianę i wszystko delikatnie wymieszaj.
  6. Formę keksową wysmaruj Kasią i posyp bułką tartą.
  7. Przełóż ciasto do formy.
  8. Piecz w 180 stopni C przez około 60 minut.