Keks

23


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia250 gramów
cukier250 gramów
mąka250 gramów
mąka ziemniaczana50 gramów
jajko4 sztuki
proszek do pieczenia2 łyżeczki
mieszanka keksowa100 gramów
rodzynki100 gramów
margaryna Kasia i bułka tarta do formy1 unit
Przygotowanie
Krok 1
Białka oddziel od żółtek.
Krok 2
Kasię utrzyj mikserem z cukrem stopniowo dodając żółtka.
Krok 3
Białka ubij na sztywną pianę.
Krok 4
Mąkę wymieszaj z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, dołącz do masy żółtkowej razem z mieszanką keksową i rodzynkami.
Krok 5
Na koniec dodaj ubitą pianę i wszystko delikatnie wymieszaj.
Krok 6
Formę keksową wysmaruj Kasią i posyp bułką tartą.
Krok 7
Przełóż ciasto do formy.
Krok 8
Piecz w 180 stopni C przez około 60 minut.
Autor: MojeCiasto.plPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl