|
Składniki | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 250 gramów | |
cukier | 250 gramów | |
mąka | 250 gramów | |
mąka ziemniaczana | 50 gramów | |
jajko | 4 sztuki | |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
mieszanka keksowa | 100 gramów | |
rodzynki | 100 gramów | |
margaryna Kasia i bułka tarta do formy | 1 unit |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Białka oddziel od żółtek. |
Krok 2 |
Kasię utrzyj mikserem z cukrem stopniowo dodając żółtka. |
Krok 3 |
Białka ubij na sztywną pianę. |
Krok 4 |
Mąkę wymieszaj z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, dołącz do masy żółtkowej razem z mieszanką keksową i rodzynkami. |
Krok 5 |
Na koniec dodaj ubitą pianę i wszystko delikatnie wymieszaj. |
Krok 6 |
Formę keksową wysmaruj Kasią i posyp bułką tartą. |
Krok 7 |
Przełóż ciasto do formy. |
Krok 8 |
Piecz w 180 stopni C przez około 60 minut. |
Autor: MojeCiasto.pl |