| |||||||||
| Składniki | ||
| mąka pszenna | 30 dekagramów | |
| margaryna | 15 dekagramów | |
| proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
| jaja | 5 sztuk | |
| cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
| cukier puder | 20 dekagramów | |
| bakalie | 20 dekagramów | |
| lukier | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Masło utrzeć na pulchną masę, dodać jaja, cukier i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, utrzeć. Dodać cukier waniliowy i pokrojone bakalie (można kupić gotową mieszankę). |
| Krok 2 |
| Podłużną formę wyłożyć pergaminem i przelać ciasto. Piec godzinę w temp. 160 st. C. Polać roztopionym w kąpieli wodnej lukrem. |
| Autor: BlackSwan |