Keks świąteczny
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 45 minut
  • 200 °C

Składniki:

  • mąka - 200 gramów
  • cukier puder - 160 gramów
  • Kostka do pieczenia Kasia - 170 gramów
  • mieszanka keksowa - 200 gramów
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • jajko - 4 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Żółtka oddzielić od białek.
  2. Kasię utrzyj mikserem z cukrem pudrem i waniliowym stopniowo dodając żółtka.
  3. Mąkę wymieszać najpierw z proszkiem do pieczenia. Mąkę dodać do żółtek i wymieszać.
  4. Ubić pianę z białek. Stopniowo dodawać ją do masy i mieszać ręcznie.
  5. Dodać owoce wcześniej obtoczone w odrobinie mąki, żeby nie opadły podczas pieczenia.
  6. Masę przełożyć do keksówki wcześniej wysmarowaną KASIĄ i posypaną bułką tartą.
  7. Przed podaniem posypać odrobiną cukru pudru. SMACZNEGO.