Keks z bakaliami

103


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
mąka250 gramów
Kostka do pieczenia Kasia250 gramów
jajko5 sztuk
cukier waniliowy1 opakowanie
cukier puder150 gramów
proszek do pieczenia2 łyżeczki
bakalie1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Kasię utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodając po 1 żółtku.
Krok 2
Z białek ubić pianę. Do masy Kasiowej dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i pianę z białek. Dodać bakalie, połączyć.
Krok 3
Ciasto przełożyć do średniej formy keksowej, wysmarowanej Kasią i wysypanej bułką tartą. Piec około 1 godz.
Krok 4
Ciasto można posypać cukrem pudrem lub polać lukrem i udekorować siekanymi bakaliami.
Autor: MojeCiasto.plPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl