|
Składniki | ||
Ciasto: | ||
mąka | 250 gramów | |
Kostka do pieczenia Kasia | 250 gramów | |
jajko | 5 sztuk | |
cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
cukier puder | 150 gramów | |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
bakalie | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Kasię utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodając po 1 żółtku. |
Krok 2 |
Z białek ubić pianę. Do masy Kasiowej dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i pianę z białek. Dodać bakalie, połączyć. |
Krok 3 |
Ciasto przełożyć do średniej formy keksowej, wysmarowanej Kasią i wysypanej bułką tartą. Piec około 1 godz. |
Krok 4 |
Ciasto można posypać cukrem pudrem lub polać lukrem i udekorować siekanymi bakaliami. |
Autor: MojeCiasto.pl |