| |||||||||
| Składniki | ||
| Ciasto: | ||
| mąka | 250 gramów | |
| Kostka do pieczenia Kasia | 250 gramów | |
| jajko | 5 sztuk | |
| cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
| cukier puder | 150 gramów | |
| proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
| bakalie | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Kasię utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodając po 1 żółtku. |
| Krok 2 |
| Z białek ubić pianę. Do masy Kasiowej dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i pianę z białek. Dodać bakalie, połączyć. |
| Krok 3 |
| Ciasto przełożyć do średniej formy keksowej, wysmarowanej Kasią i wysypanej bułką tartą. Piec około 1 godz. |
| Krok 4 |
| Ciasto można posypać cukrem pudrem lub polać lukrem i udekorować siekanymi bakaliami. |
| Autor: MojeCiasto.pl |