Keks z bakaliami
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 60 minut
  • 180 °C

Składniki:

    ciasto
  • mąka - 250 gramów
  • Kostka do pieczenia Kasia - 250 gramów
  • jajko - 5 sztuk
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • cukier puder - 150 gramów
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • bakalie - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Kasię utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodając po 1 żółtku.
  2. Z białek ubić pianę. Do masy Kasiowej dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i pianę z białek. Dodać bakalie, połączyć.
  3. Ciasto przełożyć do średniej formy keksowej, wysmarowanej Kasią i wysypanej bułką tartą. Piec około 1 godz.
  4. Ciasto można posypać cukrem pudrem lub polać lukrem i udekorować siekanymi bakaliami.