Kiełbasa faszerowana smażoną cebulą
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kiełbasa np. śląska - 600 gramów
  • Sos Hellmann's Chilli
  • Przyprawa do grilla Knorr - 1 łyżka
  • cebula - 2 sztuki
  • parmezan - 50 gramów
  • bułka tarta - 50 gramów
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant maślany smak - 3 łyżki
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Kiełbasę natnij po środku po długości. Wciskając palcem farsz do środka zrób po środku miejsce na farsz.
  2. Cebule pokrój w pół plasterki podsmaż na rozgrzanej ramie na złoty kolor. Cebule dopraw do smaku łyżka przyprawy do grilla i majerankiem. Farsz odstaw do przestygnięcia. Zimny farsz wciśnij w nacięcie kiełbasy i posyp po wierzchu pomieszanym z serem i bułka tarta.
  3. Kiełbasę grilluj na tackach aluminiowych na średnio rozgrzanym grillu około 30 minut przekręcając ja co jakiś czas na boki . Kiełbasę podawaj z polaną sosem chili Hellmann ‘s.