Kiełbasa pepperoni

Składniki:

  • mięso wieprzowe łopatka - 1.5 kilogramów
  • mieso wołowe łopatka - 250 gramów
  • papryczka chilli - 1 sztuka
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 łyżka
  • jelita grube do produkcji
  • sól peklowana do smaku

Sposób przygotowania:

  1. Mięsa zmiel, paprykę i pieprz zielony drobno posiekaj.
  2. Połącz i dopraw solą i Mini kostką Knorr, odstaw do lodówki na 24 godz.
  3. Następnego dnia gdy mięso jest gotowe napełniaj flaki formując kiełbasę.
  4. Gotowe kiełbasy odstaw do suszenia na ok 3 tygodnie lub uwędź w zależności od upodobania. Gotową kiełbasę podawaj np.: z pieczywem