Kiełbasa w sosie pomidorowym
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • świeża wędzona kiełbasa - 500 gramów
  • czerwona cebula - 80 gramów
  • Papryka słodka z Hiszpanii Knorr - 1 łyżeczka
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • wędzona papryka - 5 gramów
  • sos barbecue - 100 mililitrów
  • pomidory koktajlowe - 200 gramów
  • ciemna fasolka - 1 puszka
  • jasna fasolka - 1 puszka
  • oliwa - 40 mililitrów
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • sól - 1 szczypta
  • posiekana pietruszka - 1 pęczek
  • szczypiorek - 1 pęczek

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój kiełbasę w grubsze plastry. Podsmaż na oliwie, aż się zarumieni.
  2. Dodaj posiekaną cebulę, zmiażdżony czosnek, wędzoną paprykę, Paprykę słodką z Hiszpanii Knorr i smaż jeszcze ok. 2 minut.
  3. Wlej 300 ml wody i dodaj sos barbecue.
  4. Dodaj odcedzoną fasolkę i duś ok. 10 minut.
  5. Pomidorki przekrój na pół i dodaj do mięsa. Całość duś ok. 10 minut, aż sos naturalnie zgęstnieje. Dopraw do smaku i podawaj z posiekanymi ziołami.