Kiełbaski chorizo w czerwonym winie

2


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
kiełbaski chorizo 400 gramów
Sos do pieczeni ciemny Knorr1 sztuka
cebula2 sztuki
masło1 łyżka
mąka1 łyżka
czerwone wino150 mililitrów
posiekana kolendra1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Kiełbaski obsmaż na patelni na złoty kolor. Cebulę pokrój w cienkie paski i zeszklij w rondlu na maśle. Następnie oprósz mąką.
Krok 2
Kiełbaski dodaj do cebuli, dolej wino oraz 250 ml wody i zagotuj. Dodaj Sos do pieczeni ciemny Knorr, która podkreśli pełny, bogaty smak dania.
Krok 3
Wszystko duś ok. 10 minut, pod koniec dodaj posiekaną kolendrę. Podawaj na ciepło, np. z ryżem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl