| |||||||||
| Składniki | ||
| kiełbaski chorizo | 400 gramów | |
| Sos do pieczeni ciemny Knorr | 1 sztuka | |
| cebula | 2 sztuki | |
| masło | 1 łyżka | |
| mąka | 1 łyżka | |
| czerwone wino | 150 mililitrów | |
| posiekana kolendra | 1 łyżka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kiełbaski obsmaż na patelni na złoty kolor. Cebulę pokrój w cienkie paski i zeszklij w rondlu na maśle. Następnie oprósz mąką. |
| Krok 2 |
| Kiełbaski dodaj do cebuli, dolej wino oraz 250 ml wody i zagotuj. Dodaj Sos do pieczeni ciemny Knorr, która podkreśli pełny, bogaty smak dania. |
| Krok 3 |
| Wszystko duś ok. 10 minut, pod koniec dodaj posiekaną kolendrę. Podawaj na ciepło, np. z ryżem. |
| Autor: przepisy.pl |