Kiełbaski chorizo w czerwonym winie
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kiełbaski chorizo - 400 gramów
  • Esencja do duszonych mięs Knorr - 1 sztuka
  • cebula - 2 sztuki
  • masło - 1 łyżka
  • mąka - 1 łyżka
  • czerwone wino - 150 mililitrów
  • posiekana kolendra - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Kiełbaski obsmaż na patelni na złoty kolor. Cebulę pokrój w cienkie paski i zeszklij w rondlu na maśle. Następnie oprósz mąką.
  2. Kiełbaski dodaj do cebuli, dolej wino oraz 250 ml wody i zagotuj. Dodaj Esencję do duszonych mięs Knorr, która podkreśli pełny, bogaty smak dania.
  3. Wszystko duś ok. 10 minut, pod koniec dodaj posiekaną kolendrę. Podawaj na ciepło, np. z ryżem.