|
Składniki | ||
kiełbaski chorizo | 400 gramów | |
Sos do pieczeni ciemny Knorr | 1 sztuka | |
cebula | 2 sztuki | |
masło | 1 łyżka | |
mąka | 1 łyżka | |
czerwone wino | 150 mililitrów | |
posiekana kolendra | 1 łyżka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kiełbaski obsmaż na patelni na złoty kolor. Cebulę pokrój w cienkie paski i zeszklij w rondlu na maśle. Następnie oprósz mąką. |
Krok 2 |
Kiełbaski dodaj do cebuli, dolej wino oraz 250 ml wody i zagotuj. Dodaj Sos do pieczeni ciemny Knorr, która podkreśli pełny, bogaty smak dania. |
Krok 3 |
Wszystko duś ok. 10 minut, pod koniec dodaj posiekaną kolendrę. Podawaj na ciepło, np. z ryżem. |
Autor: przepisy.pl |