Kiełbaski norymberskie z kapustą
  • 45 minut
  • 3 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • kiełbaski norymberskie - 10 sztuk
  • kapusta kiszona - 500 gramów
  • pieczarki - 5 sztuk
  • cebula - 1 sztuka
  • Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr - 250 mililitrów
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę drobno siekamy i szklimy na odrobinie oliwy.
  2. Pieczarki po obraniu kroimy w plasterki i dodajemy do cebuli.
  3. Kapustę lekko odciskamy i kroimy. Ją również dodajemy do cebuli razem z kiełbaskami.
  4. Doprawiamy do smaku przyprawą Delikat i dusimy około 40 minut pod przykryciem podlewając od czasu bulionem. Smacznego!