Kiełbaski w piwnej marynacie

0


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
czosnek ząbki 2 sztuki
kiełbasa1.5 kilogramów
piwo0.5 szklanek
jałowiec0.5 łyżeczek
skórka z pomarańczy1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Czosnek obierz i zmiażdż.
Krok 2
Przygotuj marynatę: piwo wymieszaj z czosnkiem i jałowcem, a następnie dodaj kawałek skórki pomarańczowej.
Krok 3
Kiełbasę pokrój na porcje i ponakłuwaj widelcem.
Krok 4
Zalej marynatą i wstaw do lodówki na 5 godzin.
Krok 5
Wyjmij z zalewy i upiecz na grillu. Podczas pieczenia smaruj marynatą.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl