| |||||||||
| Składniki | ||
| czosnek ząbki | 2 sztuki | |
| kiełbasa | 1.5 kilogramów | |
| piwo | 0.5 szklanek | |
| jałowiec | 0.5 łyżeczek | |
| skórka z pomarańczy | 1 łyżka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Czosnek obierz i zmiażdż. |
| Krok 2 |
| Przygotuj marynatę: piwo wymieszaj z czosnkiem i jałowcem, a następnie dodaj kawałek skórki pomarańczowej. |
| Krok 3 |
| Kiełbasę pokrój na porcje i ponakłuwaj widelcem. |
| Krok 4 |
| Zalej marynatą i wstaw do lodówki na 5 godzin. |
| Krok 5 |
| Wyjmij z zalewy i upiecz na grillu. Podczas pieczenia smaruj marynatą. |
| Autor: pasibrzuch |