Kieszonki schabowe z papryką i boczkiem
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • schab bez kości - 400 gramów
  • Menu ze smakiem Sos myśliwski Knorr - 1 opakowanie
  • boczek - 4 plastry
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • zimna woda - 250 mililitrów
  • śmietana - 200 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój schab na centymetrowej grubości plastry.
  2. Zrób w każdym z nich głębokie nacięcie z boku, tworząc kieszonkę.
  3. Paprykę pokrój w paski i włóż do każdej z kieszonek. Owiń plastrem boczku.
  4. Wymieszaj Sos myśliwski Knorr z 250 mililitrami wody i śmietaną.
  5. Ułóż kieszonki w naczyniu żaroodpornym i zalej przygotowanym sosem.
  6. Piecz pod przykryciem w temperaturze 180 stopni przez około 20-30 minut.