| |||||||||
| Składniki | ||
| schab bez kości | 400 gramów | |
| Menu ze smakiem Sos myśliwski Knorr | 1 opakowanie | |
| boczek | 4 plastry | |
| czerwona papryka | 1 sztuka | |
| zimna woda | 250 mililitrów | |
| śmietana | 200 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Pokrój schab na centymetrowej grubości plastry. |
| Krok 2 |
| Zrób w każdym z nich głębokie nacięcie z boku, tworząc kieszonkę. |
| Krok 3 |
| Paprykę pokrój w paski i włóż do każdej z kieszonek. Owiń plastrem boczku. |
| Krok 4 |
| Wymieszaj Sos myśliwski Knorr z 250 mililitrami wody i śmietaną. |
| Krok 5 |
| Ułóż kieszonki w naczyniu żaroodpornym i zalej przygotowanym sosem. |
| Krok 6 |
| Piecz pod przykryciem w temperaturze 180 stopni przez około 20-30 minut. |
| Autor: przepisy.pl |