Kieszonki schabowe z papryką i boczkiem

9


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
schab bez kości400 gramów
Menu ze smakiem Sos myśliwski Knorr1 opakowanie
boczek4 plastry
czerwona papryka1 sztuka
zimna woda250 mililitrów
śmietana200 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Pokrój schab na centymetrowej grubości plastry.
Krok 2
Zrób w każdym z nich głębokie nacięcie z boku, tworząc kieszonkę.
Krok 3
Paprykę pokrój w paski i włóż do każdej z kieszonek. Owiń plastrem boczku.
Krok 4
Wymieszaj Sos myśliwski Knorr z 250 mililitrami wody i śmietaną.
Krok 5
Ułóż kieszonki w naczyniu żaroodpornym i zalej przygotowanym sosem.
Krok 6
Piecz pod przykryciem w temperaturze 180 stopni przez około 20-30 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl