|
Składniki | ||
schab bez kości | 400 gramów | |
Menu ze smakiem Sos myśliwski Knorr | 1 opakowanie | |
boczek | 4 plastry | |
czerwona papryka | 1 sztuka | |
zimna woda | 250 mililitrów | |
śmietana | 200 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Pokrój schab na centymetrowej grubości plastry. |
Krok 2 |
Zrób w każdym z nich głębokie nacięcie z boku, tworząc kieszonkę. |
Krok 3 |
Paprykę pokrój w paski i włóż do każdej z kieszonek. Owiń plastrem boczku. |
Krok 4 |
Wymieszaj Sos myśliwski Knorr z 250 mililitrami wody i śmietaną. |
Krok 5 |
Ułóż kieszonki w naczyniu żaroodpornym i zalej przygotowanym sosem. |
Krok 6 |
Piecz pod przykryciem w temperaturze 180 stopni przez około 20-30 minut. |
Autor: przepisy.pl |