Kieszonki z cukinią i mozarellą
  • 60 minut
  • 2 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • podwójna pierś z kurczaka - 1 sztuka
  • mała cukinia - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • ser mozzarella - 6 gramów
  • olej do smażenia - 3 łyżki
  • pieprz - 1 szczypta
  • sól - 1 szczypta
  • zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
  • Przyprawa do kurczaka Knorr - 2 łyżki
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Mięso opłucz pod bieżącą wodą i osusz. Podziel na 4 kawałki. Rozbij tłuczkiem na cienkie płaty- uważaj by się nie przerwało.
  2. Cukinię umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę obierz i posiekaj. Na maśle zeszklij cebulę, dodaj cukinię i chwilę podsmaż, by straciła surowy smak. Dopraw solą i pieprzem.
  3. Mięso posyp ziołami prowansalskimi, czosnkiem w mini kostkach Knorr solą i pieprzem. Rozłóż na każdym kawałku przestudzoną cukinię i plastry mozzarelli. Zwiń w roladki i zepnij wykałaczkami. Posyp przyprawą do kurczaka Knorr.
  4. Na patelni rozgrzej olej, połóż roladki i smaż pod przykryciem do ścięcia się mięsa- na małym ogniu. Następnie zdejmij pokrywkę, zwiększ ogień i obsmaż na rumiano ze wszystkich stron.