Kieszonki z cukinią i mozarellą

1


Średnie


60 min.


2 os.

Składniki
cebula1 sztuka
pieprz1 szczypta
sól1 szczypta
zioła prowansalskie1 łyżeczka
Przyprawa do kurczaka Knorr2 łyżki
olej do smażenia3 łyżki
ser mozzarella6 gramów
mała cukinia1 sztuka
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr1 sztuka
podwójna pierś z kurczaka1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Mięso opłucz pod bieżącą wodą i osusz. Podziel na 4 kawałki. Rozbij tłuczkiem na cienkie płaty- uważaj by się nie przerwało.
Krok 2
Cukinię umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę obierz i posiekaj. Na maśle zeszklij cebulę, dodaj cukinię i chwilę podsmaż, by straciła surowy smak. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 3
Mięso posyp ziołami prowansalskimi, czosnkiem w mini kostkach Knorr solą i pieprzem. Rozłóż na każdym kawałku przestudzoną cukinię i plastry mozzarelli. Zwiń w roladki i zepnij wykałaczkami. Posyp przyprawą do kurczaka Knorr.
Krok 4
Na patelni rozgrzej olej, połóż roladki i smaż pod przykryciem do ścięcia się mięsa- na małym ogniu. Następnie zdejmij pokrywkę, zwiększ ogień i obsmaż na rumiano ze wszystkich stron.
Autor: Agata ChmielewskaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl