Kieszonki z indyka z grzybami

10


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
pierś z indyka1 sztuka
wędzony boczek8 sztuk
Sos grzybowy Knorr1 opakowanie
świeże grzyby100 gramów
średniej wielkości cebula1 sztuka
Przyprawa do mięs Knorr1 szczypta
suszone śliwki10 gramów
ząbek czosnku1 sztuka
majeranek
olej słonecznikowy80 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Pokrój śliwki na małe kawałki, posiekaj czosnek. Dodaj do reszty, dopraw majerankiem i odrobiną Przyprawy do mięs Knorr i dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Pokrój pierś z indyka na plastry o grubości 1 centymetra. Zrób w każdym kawałku mięsa kieszonkę, poziomo nacinając mięso ostrym nożem.
Krok 3
Podsmaż tak przygotowane kotleciki z obu stron na patelni.
Krok 4
Wymieszaj Sos grzybowy Knorr z wodą według zaleceń na opakowaniu. Następnie zalej sosem podsmażonego indyka i gotuj całość przez 5 minut. Podawaj.
Krok 5
Pokrój grzyby w ćwiartki, cebulę w kostkę i podsmaż je na oleju.
Krok 6
W przygotowane nacięcia włóż farsz i owiń każdy kawałek mięsa 2 plastrami boczku.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl