Kieszonki z indyka z grzybami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pierś z indyka - 1 sztuka
  • wędzony boczek - 8 sztuk
  • Sos grzybowy Knorr - 1 opakowanie
  • świeże grzyby - 100 gramów
  • średniej wielkości cebula - 1 sztuka
  • Przyprawa do mięs Knorr - 1 szczypta
  • suszone śliwki - 10 gramów
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr
  • olej słonecznikowy - 80 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój śliwki na małe kawałki, posiekaj czosnek. Dodaj do reszty, dopraw majerankiem i odrobiną Przyprawy do mięs Knorr i dokładnie wymieszaj.
  2. Pokrój pierś z indyka na plastry o grubości 1 centymetra. Zrób w każdym kawałku mięsa kieszonkę, poziomo nacinając mięso ostrym nożem.
  3. Podsmaż tak przygotowane kotleciki z obu stron na patelni.
  4. Wymieszaj Sos grzybowy Knorr z wodą według zaleceń na opakowaniu. Następnie zalej sosem podsmażonego indyka i gotuj całość przez 5 minut. Podawaj.
  5. Pokrój grzyby w ćwiartki, cebulę w kostkę i podsmaż je na oleju.
  6. W przygotowane nacięcia włóż farsz i owiń każdy kawałek mięsa 2 plastrami boczku.