| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Piersi umyj i osusz. Następnie każdą z nich natnij z boku w taki sposób, aby powstała kieszeń. Przyprawę do pikantnego kurczaka Knorr wymieszaj z papryką wędzoną oraz oliwą z oliwek (50 ml). Piersi natrzyj powstałą marynatą. Przyprawa podkreśli smak mięsa i nada mu delikatnie pikantny charakter.
|
| Krok 2 |
| Pozostałą oliwę rozgrzej na patelni i przesmaż czosnek oraz pokrojoną w kosteczkę cebulę (połowa ilości). Dodaj szpinak, smaż chwilę razem, następnie zestaw z ognia, dopraw do smaku i dodaj tartą bułkę oraz ser.
|
| Krok 3 |
| Przygotowanym farszem napełnij kieszonki z kurczaka, boki zepnij wykałaczką. Piersi odstaw na 15 minut do lodówki. Z kostki Knorr i 350 ml gorącej wody przygotuj bulion.
|
| Krok 4 |
| W międzyczasie w niedużym garnku rozgrzej Rama Smaż jak szef kuchni i zeszklij pozostałą cebulę. Wsyp ryż, wymieszaj dokładnie i smaż chwilę razem.
|
| Krok 5 |
| Do garnka wlej bulion, zmniejsz ogień i gotuj do momentu wchłonięcia przez ryż całego płynu. Po tym czasie naczynie przykryj i odstaw na bok na 10 minut.
|
| Krok 6 |
| Piersi usmaż na patelni grillowej. Przed podaniem, mięso przekrój na połówki pod skosem, aby pokazać farsz. Gotowe kieszonki podawaj z ryżem i ulubionym dipem.
|