Kieszonki z kurczaka

18


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
piersi kurczaka4 sztuki
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr4 łyżeczki
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny50 mililitrów
suszone śliwki10 sztuk
pomidor1 sztuka
wędzony ser50 gramów
natka kolendry1 pęczek
oliwa z oliwek1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Piersi umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Każdą z nich natnij z boku ostrym nożem w taki sposób, aby powstała kieszeń. Mięso oprósz Przyprawą do pikantnego kurczaka Knorr z każdej strony, w środku również, aby nadać potrawie pikantny charakter.
Krok 2
W miseczce połącz pokrojone w paseczki śliwki, pomidory pokrojone w kostkę, posiekaną drobno kolendrę, oliwę oraz starty na tarce o grubych oczkach ser. Farsz dopraw do smaku i wymieszaj.
Krok 3
Przygotowanym farszem napełnij piersi, boki mięsa zepnij wykałaczką.
Krok 4
Na patelni rozgrzej Ramą Smaż jak szef kuchni, kieszonki z kurczaka połóż na tłuszczu i smaż po 6-8 minut z każdej strony na złoty kolor. Tak przygotowany kurczak będzie soczysty w środku. Przed podaniem, każdą kieszonkę przekrój na pół pod skosem. Podawaj na ciepło, np. z ryżem i chrupiącą sałatą. Pamiętaj o usunięciu wykałaczek przed podaniem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl