Przygotowanie |
Krok 1 |
Piersi umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Każdą z nich natnij z boku ostrym nożem w taki sposób, aby powstała kieszeń. Mięso oprósz Przyprawą do pikantnego kurczaka Knorr z każdej strony, w środku również, aby nadać potrawie pikantny charakter.
|
Krok 2 |
W miseczce połącz pokrojone w paseczki śliwki, pomidory pokrojone w kostkę, posiekaną drobno kolendrę, oliwę oraz starty na tarce o grubych oczkach ser. Farsz dopraw do smaku i wymieszaj.
|
Krok 3 |
Przygotowanym farszem napełnij piersi, boki mięsa zepnij wykałaczką.
|
Krok 4 |
Na patelni rozgrzej Ramą Smaż jak szef kuchni, kieszonki z kurczaka połóż na tłuszczu i smaż po 6-8 minut z każdej strony na złoty kolor. Tak przygotowany kurczak będzie soczysty w środku. Przed podaniem, każdą kieszonkę przekrój na pół pod skosem. Podawaj na ciepło, np. z ryżem i chrupiącą sałatą. Pamiętaj o usunięciu wykałaczek przed podaniem.
|