Klarowna zupa z kurczakiem i liśćmi szpinaku
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pierś z kurczaka - 1 sztuka
  • Bulionetka drobiowa Knorr - 1 sztuka
  • marchewka - 1 sztuka
  • szpinak świeży młody - 200 gramów
  • czosnek posiekany, ząbek - 1 sztuka
  • oliwa - 2 łyżki
  • ser żółty starty - 2 łyżki
  • Tymianek z Polski Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Obraną marchewkę pokrój w cienkie półplastry i przesmaż wraz z czosnkiem w rozgrzanym garnku. Wlej 1 l wody i zagotuj.
  2. Piersi kurczaka przekrój wzdłuż na pół i usmaż na patelni. Pokrój na mniejsze kawałki i dodaj do garnka.
  3. Zupę dopraw Bulionetką, dodaj tymianek oraz pieprz.
  4. Na koniec dodaj liście szpinaku, zupę gotuj 5 minut. Przed podaniem posyp startym serem. Podawaj z pieczywem.