|
Składniki | ||
kapusta pekińska | 1 sztuka | |
Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr | 1 opakowanie | |
Majonez Hellmann's Babuni | 3 łyżki | |
Ketchup Hellmann's Łagodny | 3 łyżki | |
ogórek konserwowy | 5 sztuk | |
kukurydza | 1 opakowanie | |
papryka czerwona | 1 sztuka | |
papryka żółta | 1 sztuka | |
ogórek świeży | 1 sztuka | |
pomidorki koktajlowe | 10 sztuk | |
grzanki | 20 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kapustę drobno poszatkuj. |
Krok 2 |
Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paski. Ogórka świeżego w półplastry, a konserwowego w drobną kostkę. |
Krok 3 |
Pomidorki przekrój na pół i odcedź kukurydzę z zalewy. |
Krok 4 |
Wymieszaj wszystkie składniki sałatki w dużej misce. |
Krok 5 |
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem oraz ketchupem. |
Krok 6 |
Wymieszaj sałatkę z sosem. Podawaj posypaną grzankami. |
Autor: przepisy.pl |