| 
 | |||||||||
| Składniki | ||
| kapusta pekińska | 1 sztuka | |
| Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr | 1 opakowanie | |
| Majonez Hellmann's Babuni | 3 łyżki | |
| Ketchup Hellmann's Łagodny | 3 łyżki | |
| ogórek konserwowy | 5 sztuk | |
| kukurydza | 1 opakowanie | |
| papryka czerwona | 1 sztuka | |
| papryka żółta | 1 sztuka | |
| ogórek świeży | 1 sztuka | |
| pomidorki koktajlowe | 10 sztuk | |
| grzanki | 20 gramów | 
| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Kapustę drobno poszatkuj. | 
| Krok 2 | 
| Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paski. Ogórka świeżego w półplastry, a konserwowego w drobną kostkę. | 
| Krok 3 | 
| Pomidorki przekrój na pół i odcedź kukurydzę z zalewy. | 
| Krok 4 | 
| Wymieszaj wszystkie składniki sałatki w dużej misce. | 
| Krok 5 | 
| Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem oraz ketchupem. | 
| Krok 6 | 
| Wymieszaj sałatkę z sosem. Podawaj posypaną grzankami. | 
| Autor: przepisy.pl |