Klasyczna zupa jarzynowa
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • marchewka - 2 sztuki
  • seler - 1 sztuka
  • pietruszka - 1 sztuka
  • ziemniaki - 5 sztuk
  • kalafior - 1 sztuka
  • fasolka szparagowa - 250 gramów
  • koperek - 1 pęczek
  • Bulionetka drobiowa Knorr - 1 litr
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. W garnku, na odrobinie oliwie obsmażamy obrane i pokrojone w kawałki marchewki, selera, pietruszkę i ziemniaki.
  2. Zalewamy bulionem i doprowadzamy do wrzenia, a następnie minimalizujemy ogień i gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut. Doprawiamy do smaku.
  3. W międzyczasie dodajemy podzielonego na różyczki kalafiora i obraną fasolkę. Gotujemy do czasu, aż warzywa będą miękkie. Smacznego!