| |||||||||
| Składniki | ||
| marchewka | 2 sztuki | |
| seler | 1 sztuka | |
| pietruszka | 1 sztuka | |
| ziemniaki | 5 sztuk | |
| kalafior | 1 sztuka | |
| fasolka szparagowa | 250 gramów | |
| koperek | 1 pęczek | |
| Bulionetka drobiowa Knorr | 1 litr | |
| Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 1 łyżka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| W garnku, na odrobinie oliwie obsmażamy obrane i pokrojone w kawałki marchewki, selera, pietruszkę i ziemniaki. |
| Krok 2 |
| Zalewamy bulionem i doprowadzamy do wrzenia, a następnie minimalizujemy ogień i gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut. Doprawiamy do smaku. |
| Krok 3 |
| W międzyczasie dodajemy podzielonego na różyczki kalafiora i obraną fasolkę. Gotujemy do czasu, aż warzywa będą miękkie. Smacznego! |
| Autor: Kuba |