|
Składniki | ||
marchewka | 2 sztuki | |
seler | 1 sztuka | |
pietruszka | 1 sztuka | |
ziemniaki | 5 sztuk | |
kalafior | 1 sztuka | |
fasolka szparagowa | 250 gramów | |
koperek | 1 pęczek | |
Bulionetka drobiowa Knorr | 1 litr | |
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 1 łyżka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
W garnku, na odrobinie oliwie obsmażamy obrane i pokrojone w kawałki marchewki, selera, pietruszkę i ziemniaki. |
Krok 2 |
Zalewamy bulionem i doprowadzamy do wrzenia, a następnie minimalizujemy ogień i gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut. Doprawiamy do smaku. |
Krok 3 |
W międzyczasie dodajemy podzielonego na różyczki kalafiora i obraną fasolkę. Gotujemy do czasu, aż warzywa będą miękkie. Smacznego! |
Autor: Kuba |