Klasyczna zupa jarzynowa

1


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
marchewka2 sztuki
seler1 sztuka
pietruszka1 sztuka
ziemniaki5 sztuk
kalafior1 sztuka
fasolka szparagowa250 gramów
koperek1 pęczek
Bulionetka drobiowa Knorr1 litr
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
W garnku, na odrobinie oliwie obsmażamy obrane i pokrojone w kawałki marchewki, selera, pietruszkę i ziemniaki.
Krok 2
Zalewamy bulionem i doprowadzamy do wrzenia, a następnie minimalizujemy ogień i gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut. Doprawiamy do smaku.
Krok 3
W międzyczasie dodajemy podzielonego na różyczki kalafiora i obraną fasolkę. Gotujemy do czasu, aż warzywa będą miękkie. Smacznego!
Autor: KubaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl