Klasyczny kotlet schabowy z kapustą
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kotlety schabowe - 4 sztuki
  • Przyprawa do mięs Knorr - 2 łyżki
  • Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr - 2 łyżki
  • mąka - 2 łyżki
  • jajko - 1 sztuka
  • bułka tarta - 8 łyżek
  • młoda kapusta - 0.5 sztuk
  • masło lub margaryna - 2 łyżki
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Mięso na kotlety schabowe rozbij tłuczkiem i natrzyj przyprawą Knorr.
  2. Następnie panieruj klasycznie –obtocz mięso w mące, następnie zanurz w jajku, a na końcu w bułce tartej. Tak przygotowane kotlety odłóż na deskę.
  3. Kapustę pokrój w kostkę o boku 1 cm i sparz gorącą wodą. W szerokim garnku rozpuść margarynę i smaż kapustę kilka minut. Następnie wlej szklankę wody i duś przez chwilę. W razie konieczności wlej drugą szklankę wody.
  4. Gdy kapusta zrobi się miękka, dodaj Naturalnie Smaczne Chłopski Garnek Knorr, dokładnie wymieszaj i duś całość, aż zgęstnieje.
  5. Usmaż kotlety, aby były rumiane i chrupiące. Podawaj z gorącą kapustą. Danie będzie doskonale smakowało z ziemniakami posypanymi koperkiem.