Klasyczny kotlet schabowy z kapustą

26


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
kotlety schabowe4 sztuki
Przyprawa do mięs Knorr2 łyżki
Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr2 łyżki
mąka2 łyżki
jajko1 sztuka
bułka tarta8 łyżek
młoda kapusta0.5 sztuk
masło lub margaryna2 łyżki
olej do smażenia50 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Mięso na kotlety schabowe rozbij tłuczkiem i natrzyj przyprawą Knorr.
Krok 2
Następnie panieruj klasycznie –obtocz mięso w mące, następnie zanurz w jajku, a na końcu w bułce tartej. Tak przygotowane kotlety odłóż na deskę.
Krok 3
Kapustę pokrój w kostkę o boku 1 cm i sparz gorącą wodą. W szerokim garnku rozpuść margarynę i smaż kapustę kilka minut. Następnie wlej szklankę wody i duś przez chwilę. W razie konieczności wlej drugą szklankę wody.
Krok 4
Gdy kapusta zrobi się miękka, dodaj Naturalnie Smaczne Chłopski Garnek Knorr, dokładnie wymieszaj i duś całość, aż zgęstnieje.
Krok 5
Usmaż kotlety, aby były rumiane i chrupiące. Podawaj z gorącą kapustą. Danie będzie doskonale smakowało z ziemniakami posypanymi koperkiem.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl