| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mięso na kotlety schabowe rozbij tłuczkiem i natrzyj przyprawą Knorr.
|
| Krok 2 |
| Następnie panieruj klasycznie –obtocz mięso w mące, następnie zanurz w jajku, a na końcu w bułce tartej. Tak przygotowane kotlety odłóż na deskę.
|
| Krok 3 |
| Kapustę pokrój w kostkę o boku 1 cm i sparz gorącą wodą. W szerokim garnku rozpuść margarynę i smaż kapustę kilka minut. Następnie wlej szklankę wody i duś przez chwilę. W razie konieczności wlej drugą szklankę wody.
|
| Krok 4 |
| Gdy kapusta zrobi się miękka, dodaj Naturalnie Smaczne Chłopski Garnek Knorr, dokładnie wymieszaj i duś całość, aż zgęstnieje.
|
| Krok 5 |
| Usmaż kotlety, aby były rumiane i chrupiące. Podawaj z gorącą kapustą. Danie będzie doskonale smakowało z ziemniakami posypanymi koperkiem.
|