|
Składniki | ||
ziemniaki | 1 kilogram | |
kasza jęczmienna | 300 gramów | |
jajka | 2 sztuki | |
pieprz | 1 szczypta | |
Bulion warzywny Knorr | 0.5 sztuk | |
Fix Ziemniaczane łódeczki z sosem czosnkowym Knorr | 3 łyżeczki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ziemniaki ugotować w mundurkach. Kaszę zalać gorącym bulionem przygotowanym z wrzątku i Bulionu na włoszczyźnie Knorr, zagotować i odstawić pod przykryciem do wchłonięcia bulionu. |
Krok 2 |
Ostudzone ziemniaki obrać, ugnieść, połączyć z kaszą i jajkami, przyprawić pieprzem i fixem do frytek. |
Krok 3 |
Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, nałożyć masę, piec w rozgrzanym piekarniku w temp.180stopni ok 40 minut. Gotowy klops podawać z gulaszem. |
Autor: Edyta Chojnowska |