Klops ziemniaczany z kaszą

2


Średnie


60 min.


6 os.

Składniki
ziemniaki1 kilogram
kasza jęczmienna300 gramów
jajka2 sztuki
pieprz1 szczypta
Bulion na włoszczyźnie Knorr0.5 sztuk
Fix Ziemniaczane łódeczki z sosem czosnkowym Knorr 3 łyżeczki
Przygotowanie
Krok 1
Ziemniaki ugotować w mundurkach. Kaszę zalać gorącym bulionem przygotowanym z wrzątku i Bulionu na włoszczyźnie Knorr, zagotować i odstawić pod przykryciem do wchłonięcia bulionu.
Krok 2
Ostudzone ziemniaki obrać, ugnieść, połączyć z kaszą i jajkami, przyprawić pieprzem i fixem do frytek.
Krok 3
Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, nałożyć masę, piec w rozgrzanym piekarniku w temp.180stopni ok 40 minut. Gotowy klops podawać z gulaszem.
Autor: Edyta ChojnowskaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl