Klops ziemniaczany z kaszą
  • 60 minut
  • 6 osób
  • Średnie

Składniki:

  • ziemniaki - 1 kilogram
  • kasza jęczmienna - 300 gramów
  • jajka - 2 sztuki
  • pieprz - 1 szczypta
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 0.5 sztuk
  • Fix Ziemniaczane łódeczki z sosem czosnkowym Knorr - 3 łyżeczki

Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki ugotować w mundurkach. Kaszę zalać gorącym bulionem przygotowanym z wrzątku i Bulionu na włoszczyźnie Knorr, zagotować i odstawić pod przykryciem do wchłonięcia bulionu.
  2. Ostudzone ziemniaki obrać, ugnieść, połączyć z kaszą i jajkami, przyprawić pieprzem i fixem do frytek.
  3. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, nałożyć masę, piec w rozgrzanym piekarniku w temp.180stopni ok 40 minut. Gotowy klops podawać z gulaszem.