| |||||||||
| Składniki | ||
| ziemniaki | 1 kilogram | |
| kasza jęczmienna | 300 gramów | |
| jajka | 2 sztuki | |
| pieprz | 1 szczypta | |
| Bulion warzywny Knorr | 0.5 sztuk | |
| Fix Ziemniaczane łódeczki z sosem czosnkowym Knorr | 3 łyżeczki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ziemniaki ugotować w mundurkach. Kaszę zalać gorącym bulionem przygotowanym z wrzątku i Bulionu na włoszczyźnie Knorr, zagotować i odstawić pod przykryciem do wchłonięcia bulionu. |
| Krok 2 |
| Ostudzone ziemniaki obrać, ugnieść, połączyć z kaszą i jajkami, przyprawić pieprzem i fixem do frytek. |
| Krok 3 |
| Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, nałożyć masę, piec w rozgrzanym piekarniku w temp.180stopni ok 40 minut. Gotowy klops podawać z gulaszem. |
| Autor: Edyta Chojnowska |