Klopsiki musztardowe ze speatzlami

0


Łatwe


90 min.


4 os.

Składniki
mięso mielone wieprzowe700 gramów
cebula3 sztuki
musztarda z papryką wędzoną 4 łyżki
mąka pszenna2 łyżki
bułka tarta4 łyżki
mleko0.5 szklanek
masło klarowane3 łyżki
Bulion cielęcy Knorr1 sztuka
sól1 szczypta
czarny pieprz mielony1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Do mięsa dodaj bułkę tartą i mleko, wymieszaj. Cebule obierz, posiekaj drobno - mniej więcej 1/3 dodaj do mięsa, resztę na razie odłóż. Mięso dopraw do smaku solą i pieprzem, dodaj też 1 łyżkę musztardy z papryką i całość dokładnie wyrób.
Krok 2
Mokrymi rękami formuj nieduże klopsiki, obtocz je w mące. Rozgrzej na patelni masło, obsmaż klopsiki żeby były rumiane. Dodaj resztę cebuli, podsmaż razem. Wlej bulion cielęcy rozpuszczony w 1 szkl. wody. Dodaj też 3 łyżki musztardy i duś całość ok. 30 minut. Podawaj z kluskami typu speatzle i surówką z ogórka.
Autor: Izabella KulińskaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl