Klopsiki śledziowe

0


Średnie


45 min.


4 os.

Składniki
cebula2 sztuki
pieprz1 szczypta
żółtka2 sztuki
masło2 łyżki
filety śledziowe solone500 gramów
ziemniak ugotowany 1 sztuka
mięso ugotowane 250 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Śledzie, mięso i ziemniaka przepuść przez maszynkę.
Krok 2
Cebulę posiekaj i podsmaż na maśle*.
Krok 3
Dodaj ją wraz z żółtkami do masy śledziowo-mięsnej. Przypraw.
Krok 4
Z tak przygotowanej masy uformuj klopiki i usmaż je na maśle*. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl