| |||||||||
| Składniki | ||
| cebula | 2 sztuki | |
| pieprz | 1 szczypta | |
| żółtka | 2 sztuki | |
| masło | 2 łyżki | |
| filety śledziowe solone | 500 gramów | |
| ziemniak ugotowany | 1 sztuka | |
| mięso ugotowane | 250 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Śledzie, mięso i ziemniaka przepuść przez maszynkę. |
| Krok 2 |
| Cebulę posiekaj i podsmaż na maśle*. |
| Krok 3 |
| Dodaj ją wraz z żółtkami do masy śledziowo-mięsnej. Przypraw. |
| Krok 4 |
| Z tak przygotowanej masy uformuj klopiki i usmaż je na maśle*. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. |
| Autor: pasibrzuch |