Klopsiki w sosie pomidorowym z warzywami

27


Łatwe


40 min.


4 os.

Składniki
Naturalnie Smaczne Klopsiki w sosie pomidorowym Knorr1 opakowanie
mięso mielone z indyka400 gramów
olej2 łyżki
czerwona papryka1 sztuka
cukinia1 sztuka
cebula1 sztuka
pomidory pelatti1 słoik
ryż200 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Warzywa pokrój w kostkę 2 x 2 cm.
Krok 2
2 łyżki Fixu wymieszaj z mięsem mielonym i dodaj szczyptę pieprzu. Uformuj małe kulki i podsmaż je na gorącym oleju przez ok. 2 minuty, przełóż mięso do garnka. Na tym samym oleju podsmaż cebulę, cukinię i paprykę, aż do uzyskania złotego koloru.
Krok 3
Podsmażone warzywa, pomidory oraz resztę Fixu wymieszanego z 200 ml wody i połącz z mięsem. Wszystko razem doprowadź do wrzenia i gotuj ok. 5 min, aż sos zgęstnieje. Gotowe klopsiki podawaj z ryżem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl