Klopsiki w sosie pomidorowym z warzywami
  • 40 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • Naturalnie Smaczne Klopsiki w sosie pomidorowym Knorr - 1 opakowanie
  • mięso mielone z indyka - 400 gramów
  • olej - 2 łyżki
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • cukinia - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • pomidory pelatti - 1 słoik
  • ryż - 200 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Warzywa pokrój w kostkę 2 x 2 cm.
  2. 2 łyżki Fixu wymieszaj z mięsem mielonym i dodaj szczyptę pieprzu. Uformuj małe kulki i podsmaż je na gorącym oleju przez ok. 2 minuty, przełóż mięso do garnka. Na tym samym oleju podsmaż cebulę, cukinię i paprykę, aż do uzyskania złotego koloru.
  3. Podsmażone warzywa, pomidory oraz resztę Fixu wymieszanego z 200 ml wody i połącz z mięsem. Wszystko razem doprowadź do wrzenia i gotuj ok. 5 min, aż sos zgęstnieje. Gotowe klopsiki podawaj z ryżem.