Klopsiki w zalewie octowej

0


Łatwe


30 min.


10 os.

Składniki
cebula1 sztuka
olej
pieprz
pieczarki1 kilogram
jajko1 sztuka
sól
ząbki czosnku2 sztuki
mięso mielone200 gramów
tymianek suszony
tarta bułka4 łyżki
majeranek suszony
Przygotowanie
Krok 1
Pokrój pieczarki i cebulę, a następnie zmiel z mięsem.
Krok 2
Dodaj jajka, bułkę, majeranek, tymianek, czosnek, sól i pieprz.
Krok 3
Następnie uformuj z masy małe klopsiki i usmaż na głębokim oleju.
Krok 4
Zalej zalewą octową i pozostaw na 2 dni.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl