| |||||||||
| Składniki | ||
| cebula | 1 sztuka | |
| olej | ||
| pieprz | ||
| pieczarki | 1 kilogram | |
| jajko | 1 sztuka | |
| sól | ||
| ząbki czosnku | 2 sztuki | |
| mięso mielone | 200 gramów | |
| tymianek suszony | ||
| tarta bułka | 4 łyżki | |
| majeranek suszony |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Pokrój pieczarki i cebulę, a następnie zmiel z mięsem. |
| Krok 2 |
| Dodaj jajka, bułkę, majeranek, tymianek, czosnek, sól i pieprz. |
| Krok 3 |
| Następnie uformuj z masy małe klopsiki i usmaż na głębokim oleju. |
| Krok 4 |
| Zalej zalewą octową i pozostaw na 2 dni. |
| Autor: pasibrzuch |