Klopsiki z groszkiem i pieczarkami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso mielone wołowe - 400 gramów
  • Fix Gulasz węgierski Knorr - 1 opakowanie
  • pieczarki - 200 gramów
  • mała puszka groszku konserwowego - 1 sztuka
  • śmietana 18% - 100 mililitrów
  • posiekana natka pietruszki - 2 łyżki
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • olej
  • sól - 1 szczypta
  • woda - 400 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Przypraw mięso delikatnie solą oraz pieprzem, po czym uformuj małe klopsiki.
  2. Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu klopsy oraz pieczarki.
  3. Odsącz groszek i dodaj go do klopsów wraz z natką.
  4. Na koniec wymieszaj Fix Gulasz Knorr ze śmietanką i 400 mililitrami wody, dodaj do całości i zagotuj. Gotuj na wolnym ogniu jeszcze przez 5 minut. Podawaj.