Klopsiki z groszkiem i pieczarkami

103


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
mięso mielone wołowe400 gramów
Fix Gulasz węgierski Knorr1 opakowanie
pieczarki200 gramów
groszek zielony z puszki200 gramów
śmietana 18%100 mililitrów
posiekana natka pietruszki2 łyżki
pieprz czarny mielony1 szczypta
olej
sól1 szczypta
woda400 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Przypraw mięso delikatnie solą oraz pieprzem, po czym uformuj małe klopsiki.
Krok 2
Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu klopsy oraz pieczarki.
Krok 3
Odsącz groszek i dodaj go do klopsów wraz z natką.
Krok 4
Na koniec wymieszaj Fix Gulasz Knorr ze śmietanką i 400 mililitrami wody, dodaj do całości i zagotuj. Gotuj na wolnym ogniu jeszcze przez 5 minut. Podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl