| |||||||||
| Składniki | ||
| mięso mielone wołowe | 400 gramów | |
| Fix Gulasz węgierski Knorr | 1 opakowanie | |
| pieczarki | 200 gramów | |
| groszek zielony z puszki | 200 gramów | |
| śmietana 18% | 100 mililitrów | |
| posiekana natka pietruszki | 2 łyżki | |
| pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
| olej | ||
| sól | 1 szczypta | |
| woda | 400 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Przypraw mięso delikatnie solą oraz pieprzem, po czym uformuj małe klopsiki. |
| Krok 2 |
| Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu klopsy oraz pieczarki. |
| Krok 3 |
| Odsącz groszek i dodaj go do klopsów wraz z natką. |
| Krok 4 |
| Na koniec wymieszaj Fix Gulasz Knorr ze śmietanką i 400 mililitrami wody, dodaj do całości i zagotuj. Gotuj na wolnym ogniu jeszcze przez 5 minut. Podawaj. |
| Autor: przepisy.pl |