|
Składniki | ||
mięso mielone wołowe | 400 gramów | |
Fix Gulasz węgierski Knorr | 1 opakowanie | |
pieczarki | 200 gramów | |
groszek zielony z puszki | 200 gramów | |
śmietana 18% | 100 mililitrów | |
posiekana natka pietruszki | 2 łyżki | |
pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
olej | ||
sól | 1 szczypta | |
woda | 400 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Przypraw mięso delikatnie solą oraz pieprzem, po czym uformuj małe klopsiki. |
Krok 2 |
Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu klopsy oraz pieczarki. |
Krok 3 |
Odsącz groszek i dodaj go do klopsów wraz z natką. |
Krok 4 |
Na koniec wymieszaj Fix Gulasz Knorr ze śmietanką i 400 mililitrami wody, dodaj do całości i zagotuj. Gotuj na wolnym ogniu jeszcze przez 5 minut. Podawaj. |
Autor: przepisy.pl |