Klopsiki z kurczaka
  • 20 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • pierś z kurczaka - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • pestki słonecznika - 100 gramów
  • czosnek ząbek - 2 sztuki
  • jogurt naturalny - 3 łyżki
  • kajzerka - 1 sztuka
  • rodzynki - 100 gramów
  • kolendra - 1 pęczek
  • kostka sera feta - 1 sztuka
  • kapary - 3 łyżki
  • pomidory pelati krojone - 1 słoik
  • Naturalnie Smaczne Klopsiki w sosie pomidorowym Knorr - 1 opakowanie
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Piersi z kurczaka oraz jogurt włóż do kielicha miksera i zmiksuj razem na gładko.
  2. Kajzerkę i ser feta pokrój w drobną kosteczkę, pestki słonecznika upraż na patelni, posiekaj natkę kolendry i czosnek, a paprykę i cebulę pokrój w paseczki.
  3. Mus z kurczaka dopraw połową opakowania Klopsików w sosie pomidorowym Naturalnie smaczne Knorr i dodaj kapary, kolendrę, bułkę, rodzynki, pestki słonecznika i ser feta. Całość dokładnie wymieszaj.
  4. Z farszu uformuj pulpety, obsmaż z lewa i prawa na patelni, przełóż na bok.
  5. Na tej samej patelni zeszklij cebulę, czosnek i paprykę, całość zalej pomidorami z puszki, dopraw do smaku resztą Klopsików w sosie pomidorowym Naturalnie smaczne Knorr. Wszystko razem zagotuj.
  6. Do gotującego się sosu dodaj podsmażone wcześniej pulpety. Wszystko razem duś 3-4 minuty pod przykryciem.