Klopsiki z papryką i kaparami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso mielone z indyka - 400 gramów
  • Fix Schab a'la stroganoff Knorr - 1 opakowanie
  • pieczarki - 5 sztuk
  • konserwowa papryka - 4 sztuki
  • kapary - 1 łyżka
  • śmietana 18% - 100 mililitrów
  • olej
  • woda - 400 mililitrów
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Przypraw mięso delikatnie solą oraz pieprzem. Uformuj małe klopsiki. Następnie podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.
  2. Pieczarki obierz, pokrój w ćwiartki i dodaj do klopsików.
  3. Paprykę i kapary pokrój w paski i dodaj do garnka.
  4. Fix Schab a la Stroganoff Knorr wymieszaj ze śmietanką i 400 mililitrami wody.
  5. Fix Knorr dodaj do klopsików z warzywami i zagotuj. Całość gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. Dopraw do smaku jeśli zachodzi taka potrzeba.