Klopsy w sosie borowikowym

6


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
mielona wieprzowina600 gramów
Menu ze Smakiem Sos borowikowy Knorr2 opakowania
ząbki czosnku2 sztuki
bułka czerstwa 1 sztuka
jajko1 sztuka
cebula1 sztuka
suszone oregano2 łyżki
bułka tarta0.5 szklanek
oliwa3 łyżki
woda800 mililitrów
mleko100 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Bułkę zalej mlekiem, a gdy namięknie, starannie odciśnij.
Krok 2
Mięso włóż do miski, dodaj cebulę startą na tarce o grubych oczkach, bułkę, jajko i wyrób masę mięsną. Uformuj klopsy, obtocz w bułce tartej i ułóż na desce.
Krok 3
Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć pokrojone ząbki czosnku. Wyjmij czosnek i usmaż klopsiki z obu stron.
Krok 4
Połącz Sos borowikowy Knorr z wodą i doprowadź do wrzenia, ciągle mieszając. Klopsy włóż do sosu, duś ok. 20 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl