|
Składniki | ||
mielona wieprzowina | 600 gramów | |
Menu ze Smakiem Sos borowikowy Knorr | 2 opakowania | |
ząbki czosnku | 2 sztuki | |
bułka czerstwa | 1 sztuka | |
jajko | 1 sztuka | |
cebula | 1 sztuka | |
suszone oregano | 2 łyżki | |
bułka tarta | 0.5 szklanek | |
oliwa | 3 łyżki | |
woda | 800 mililitrów | |
mleko | 100 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Bułkę zalej mlekiem, a gdy namięknie, starannie odciśnij. |
Krok 2 |
Mięso włóż do miski, dodaj cebulę startą na tarce o grubych oczkach, bułkę, jajko i wyrób masę mięsną. Uformuj klopsy, obtocz w bułce tartej i ułóż na desce. |
Krok 3 |
Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć pokrojone ząbki czosnku. Wyjmij czosnek i usmaż klopsiki z obu stron. |
Krok 4 |
Połącz Sos borowikowy Knorr z wodą i doprowadź do wrzenia, ciągle mieszając. Klopsy włóż do sosu, duś ok. 20 minut. |
Autor: przepisy.pl |