Klopsy w sosie koperkowym

84


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
mielone mięso wieprzowe 500 gramów
śmietana 18%2 łyżki
jajko1 sztuka
bułka tarta2 łyżki
mąka4 łyżki
mleko0.5 szklanek
świeży koperek0.5 pęczków
woda1 litr
Rosół z kury Knorr2 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Do miski włóż zmielone mięso wieprzowe, wbij jajko, dodaj tartą bułkę. Dokładnie wymieszaj i uformuj niewielkie kulki. Każdą kulkę obtaczaj w mące.
Krok 2
Do garnka wlej wodę, dodaj rosół z indyka z warzywami, a gdy woda się zagotuje, włóż pulpety. Gotuj 25 minut. Koperek drobno posiekaj.
Krok 3
W szklance wymieszaj mąkę, śmietanę i mleko tak, aby nie było grudek. Powoli wlewaj zawartość szklanki do garnka, ciągle mieszając, po chwili dodaj koperek. Całość ponownie zagotuj. Podawaj z ryżem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl