Klopsy z cielęciny

3


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
mielona cielęcina500 gramów
Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr 3 łyżki
cebula1 sztuka
bułka tarta50 gramów
jajko1 sztuka
natka pietruszki0.5 pęczków
koperek1 pęczek
mąka50 gramów
śmietana 30%100 mililitrów
cytryna0.5 sztuk
woda1 litr
Przygotowanie
Krok 1
Do mielonego mięsa dodaj cebulę drobno pokrojoną, jajko, bułkę oraz posiekaną natkę, masę wyrób.
Krok 2
Łyżeczką nabieraj małe porcje mięsa, obtaczaj w mące i formuj kulki.
Krok 3
Na gotującą się wodę wrzuć klopsy i gotuj ok. 15 min.
Krok 4
Do pozostałego wywaru wsyp pozostały koperek i zagotuj.
Krok 5
Do sosu dodaj śmietanę i zagęść zasmażką błyskawiczną jasną Knorr, dopraw sokiem z cytryny, całość zagotuj. Podawaj z ryżem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl