Klopsy z mozzarellą
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso mielone wołowo-wieprzowe - 0.7 kilogramów
  • jajka - 2 sztuki
  • Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr - 2 opakowania
  • mini kulki mozzarelli - 20 sztuk
  • bułka czerstwa - 1 sztuka
  • woda - 1 litr
  • kilka listków świeżej bazylii
  • oliwa - 2 łyżki
  • parmezan - 50 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Bułkę zalej wodą i odstaw na kilka minut. Gdy zmięknie, odciśnij wodę i porwij bułkę na drobne kawałki.
  2. Do miski włóż mięso, dodaj bułkę, roztrzepane jajko, posiekaną bazylię i parmezan. Całość dokładnie wymieszaj.
  3. Uformuj klopsy z mozzarellą w środku, obsmaż je na rozgrzanej oliwie.
  4. Wymieszaj z wodą Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr, doprowadź do wrzenia, dodaj klopsy, gotuj 20 min.