|
Składniki | ||
mięso mielone z indyka | 500 gramów | |
Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr | 2 łyżki | |
musztarda miodowa | 3 łyżki | |
musztarda francuska | 2 łyżki | |
cebula | 1 sztuka | |
pieczarki | 200 gramów | |
serek homogenizowany | 4 łyżki | |
woda | 1 litr | |
masło | 1 łyżka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Cebulę drobno pokrój i wymieszaj z mięsem mielonym, dopraw Naturalną przyprawą do mięs Knorr, uformuj klopsy. |
Krok 2 |
Pieczarki pokrój na ćwiartki i podsmaż w garnku na maśle, aż się zrumienią. |
Krok 3 |
Wlej wodę do garnka. Gdy zacznie się gotować, włóż klopsy, duś pod przykryciem 10 minut. |
Krok 4 |
W misce wymieszaj serek i musztardę, hartuj wodą z klopsów, a następnie całość wlej do garnka, cały czas mieszając. Dodaj zasmażkę jasną Knorr i gotuj jeszcze ok. 4 minut. |
Autor: przepisy.pl |