Klopsy z pieczarkami w sosie musztardowym
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso mielone z indyka - 500 gramów
  • Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr - 2 łyżki
  • musztarda miodowa - 3 łyżki
  • musztarda francuska - 2 łyżki
  • cebula - 1 sztuka
  • pieczarki - 200 gramów
  • serek homogenizowany - 4 łyżki
  • woda - 1 litr
  • masło - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę drobno pokrój i wymieszaj z mięsem mielonym, dopraw Naturalną przyprawą do mięs Knorr, uformuj klopsy.
  2. Pieczarki pokrój na ćwiartki i podsmaż w garnku na maśle, aż się zrumienią.
  3. Wlej wodę do garnka. Gdy zacznie się gotować, włóż klopsy, duś pod przykryciem 10 minut.
  4. W misce wymieszaj serek i musztardę, hartuj wodą z klopsów, a następnie całość wlej do garnka, cały czas mieszając. Dodaj zasmażkę jasną Knorr i gotuj jeszcze ok. 4 minut.