| |||||||||
| Składniki | ||
| mięso mielone z indyka | 500 gramów | |
| Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr | 2 łyżki | |
| musztarda miodowa | 3 łyżki | |
| musztarda francuska | 2 łyżki | |
| cebula | 1 sztuka | |
| pieczarki | 200 gramów | |
| serek homogenizowany | 4 łyżki | |
| woda | 1 litr | |
| masło | 1 łyżka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Cebulę drobno pokrój i wymieszaj z mięsem mielonym, dopraw Naturalną przyprawą do mięs Knorr, uformuj klopsy. |
| Krok 2 |
| Pieczarki pokrój na ćwiartki i podsmaż w garnku na maśle, aż się zrumienią. |
| Krok 3 |
| Wlej wodę do garnka. Gdy zacznie się gotować, włóż klopsy, duś pod przykryciem 10 minut. |
| Krok 4 |
| W misce wymieszaj serek i musztardę, hartuj wodą z klopsów, a następnie całość wlej do garnka, cały czas mieszając. Dodaj zasmażkę jasną Knorr i gotuj jeszcze ok. 4 minut. |
| Autor: przepisy.pl |