Klopsy z pieczarkami w sosie musztardowym

13


Łatwe


40 min.


4 os.

Składniki
mięso mielone z indyka500 gramów
Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr 2 łyżki
musztarda miodowa3 łyżki
musztarda francuska2 łyżki
cebula1 sztuka
pieczarki200 gramów
serek homogenizowany4 łyżki
woda1 litr
masło1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę drobno pokrój i wymieszaj z mięsem mielonym, dopraw Naturalną przyprawą do mięs Knorr, uformuj klopsy.
Krok 2
Pieczarki pokrój na ćwiartki i podsmaż w garnku na maśle, aż się zrumienią.
Krok 3
Wlej wodę do garnka. Gdy zacznie się gotować, włóż klopsy, duś pod przykryciem 10 minut.
Krok 4
W misce wymieszaj serek i musztardę, hartuj wodą z klopsów, a następnie całość wlej do garnka, cały czas mieszając. Dodaj zasmażkę jasną Knorr i gotuj jeszcze ok. 4 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl