PRZEPISY.PL

Przygotowanie domowych lanych klusek to chwila. Dziś kluski lane na rosole - ulubiona zupa małych i dużych.

Kluski lane na rosole - autor: przepisy.pl

Kluski lane na rosole

  • 45
  • 4
  • Łatwe
  • 0
76
osób dodało do Mniamlisty
76
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • liść laurowy1 szt
  • ziele angielskie2 ziarna
  • woda900 ml
  • mąka3 łyżki
  • jajka2 szt
  • natka pietruszki0.5 pęczka
Kluski lane na rosole – krok 1

Krok 1

Warzywa umyj i obierz. Cebulę przekrój na pół i przypal na patelni.
Kluski lane na rosole – krok 2

Krok 2

Obrane warzywa pokrój w drobną kostkę.
Kluski lane na rosole – krok 3

Krok 3

Do garnka z wodą dodaj warzywa, przypaloną cebulę, liść laurowy, ziele angielskie i Bulionetki Knorr. Gotuj pod przykryciem około 20 minut na małym ogniu.
Kluski lane na rosole – krok 4

Krok 4

W misce połącz jajka z mąką. Ma powstać jednolita masa.
Kluski lane na rosole – krok 5

Krok 5

Rosół przecedź tak, by został sam płyn. Doprowadź bulion do wrzenia i wlewaj powoli masę z mąki, roztrzepując ją widelcem. Gotuj przez 5 minut. Porcję rosołową podawaj z posiekaną natką.

Więcej przepisów z tym produktem

Bulionetka warzywna KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

141
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
177
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
896
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
743
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe